20.12.12

Έκλεψε φαγητό αξίας 20 ευρώ και καταδικάστηκε σε πρόστιμο 700 ευρώ...


Λεμεσός: Στα άκρα οδηγεί η οικονομική ανέχεια κάποιους οικογενειάρχες, οι οποίοι καθώς δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα ούτε τα βασικά να εξασφαλίσουν για την επιβίωση της οικογένειας τους, αναγκάζονται να καταφεύγουν, μέσα στην...
απελπισία τους, ακόμα και σε παρανομίες. Αποτέλεσμα αυτής της θλιβερής κατάληξης είναι να δέχονται την αυστηρότητα της Δικαιοσύνης έστω και αν το αδίκημα τους δεν έχει να κάνει με κάποιο σοβαρό έγκλημα αλλά με την κλοπή λίγης τροφής.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανθρώπων, περιλαμβάνεται και 52χρονος από τη Λεμεσό ο οποίος βρέθηκε χθες στο εδώλιο του κατηγορούμενου για υπόθεση κλοπής τροφίμων από υπεραγορά. Το Δικαστήριο, παρά τη μεταμέλεια που δήλωσε εξηγώντας ότι οδηγήθηκε στην παράνομη πράξη του λόγω των οικονομικών του δυσκολιών, τον έκρινε ένοχο επιβάλλοντας του τη βαριά ποινή, για άνθρωπο που δεν είχε να αγοράσει ούτε χαλλούμια, του προστίμου των 700 ευρώ.

Το αδίκημα του 52χρονου οικογενειάρχη διαπράχθηκε τον περασμένο Μάιο όταν κατά την επίσκεψη του σε υπεραγορά και δυσκολευόμενος οικονομικά να ψωνίσει κάποια τρόφιμα, έκλεψε τρία χαλούμια και δυο συσκευασίες άλλων τροφίμων, η συνολική αξία των οποίων δεν ξεπερνούσε τα €20. Έγινε όμως αντιληπτός από την ασφάλεια του καταστήματος με αποτέλεσμα να καταγγελθεί στην Αστυνομία.
Πηγή: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια: