16.12.12

Όταν η Υβόννη έσωσε 18 παιδιά από τη μανία του μακελάρη (BINTEO)...


Στη σκιά της τραγωδίας στο Νιουτάουν των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου τα πυρά 20χρονου έκοψαν το νήμα της ζωής 20 παιδιών και 6 ενηλίκων στο δημοτικό σχολείο της πόλης, συγκλονίζει το θάρρος που επέδειξε μία ομογενής βιβλιοθηκάριος.

Ο ... λόγος για την Υβόννη Κενς, η οποία με το άκουσμα των πυροβολισμών πήρε τα 18 παιδιά της Δ' τάξης και τρεις συναδέλφους της και κλείστηκαν σε μια ντουλάπα για 45 λεπτά, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν από τη δολοφονική μανία του Άνταμ Λάνζα.

Στη γενναιότητα της αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός.

Για το θέμα μίλησε και ο Γιώργος Ηλιόπουλος, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

«Πίστευα ότι θα πεθάνουμε όλοι»

Με αυτά τα λόγια αφηγήθηκε το Γολγοθά της μια νεαρή δασκάλα που κατάφερε -και αυτή με τη σειρά της- να κρύψει τους 15 μαθητές της στις τουαλέτες του σχολείου κατά τη διάρκεια του μακελειού.

«Τους είπα: να ξέρετε ότι σας αγαπάω όλους πολύ. Πίστευα ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα άκουγαν γιατί θα πεθαίναμε όλοι», είπε η Κέιτλινγκ Ρόιγκ, συγκρατώντας με δυσκολία τους λυγμούς της, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Το προφίλ του μακελάρη

Την ώρα που οι Αρχές αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας, νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας για το προφίλ του δράστη. Ο 20χρονος Άνταμ Λάντζα ήταν ένας μοναχικός νέος, που όσοι τον γνώριζαν τον περιγράφουν ως συνεσταλμένο ή και ιδιόρρυθμο. Κανείς όμως δεν είχε ποτέ φανταστεί ότι θα σχεδίαζε και θα εκτελούσε μια από τις χειρότερες σφαγές που έχουν σημειωθεί ποτέ σε σχολείο στις ΗΠΑ.

Οκλαχόμα: 18χρονος σχεδίαζε να ανατινάξει το σχολείο του

Την μέρα που ο 20χρονος μακελάρης εκτελούσε 20 παιδιά και 6 ενήλικες στο Κονέκτικατ, ένας 18χρονος στην Οκλαχόμα σχεδίαζε να ανατινάξει το σχολείο του. Στο κατηγορητήριο σε βάρος του Σάμι Ίγκλμπιαρ Τσάβες αναφέρεται ότι προσπάθησε να στρατολογήσει συμμαθητές του οι οποίοι θα οδηγούσαν τα άλλα παιδιά στην αίθουσα συνελεύσεων του σχολείου. Εκεί σκόπευε να κλείσει τις πόρτες τοποθετώντας αλυσίδες και να αρχίσει να τους πυροβολεί. Τους είπε επίσης ότι αν οι βοηθοί του δεν έκαναν αυτό που έπρεπε δεν θα δίσταζε να τους σκοτώσει κι αυτούς.

Ένοπλος εισέβαλε σε νοσοκομείο

Στο μεταξύ, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο Κονέκτικατ, με θύματα 20 παιδιά και 6 ενήλικες, ένοπλος εισέβαλε σε νοσοκομείο στην Αλαμπάμα. Ο δράστης πυροβόλησε έναν αστυνομικό και δύο εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Σεντ Βίνσεντ. Και οι τρεις τραυματίστηκαν αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, ενώ ένας άλλος αστυνομικός επενέβη και σκότωσε τον ένοπλο.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: