11.12.12

Συνεδριάζει στις 13.30 η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ...

Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου της Κ.Ο., Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Guardian» ανέδειξε το θέμα του χρέους των χωρών του Νότου
Ο κ. Τσίπρας πρότεινε...
«κούρεμα» του χρέους των χωρών της περιφέρειας του Νότου, επισημαίνοντας τους δύο πυλώνες της ευρωπαϊκής κρίσης: «Ο πρώτος είναι το χρέος, το οποίο πρέπει να είναι βιώσιμο, και ο δεύτερος η λιτότητα που πρέπει να τερματιστεί». Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη δυσπιστία του για την επαναφορά του δημόσιου χρέους της χώρας σε τροχιά βιωσιμότητας -σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup-, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «αποτέλεσμα συμβιβασμού».

«Η μόνη βιώσιμη λύση είναι ένα κούρεμα του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της νότιας περιφέρειας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση «εμείς προτείνουμε μια διάσκεψη κατά το πρότυπο εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το 1953 και απάλλαξε τη Γερμανία από περίπου το 60% του χρέους της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Αλήθεια, σε ποιους απευθύνεται το "φιλοευρωπαϊκό" προσωπείο που φόρεσε ο κ. Τσίπρας; Σίγουρα όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν να διακηρύσσουν την πίστη τους στο λόμπι της δραχμής»....
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: