28.12.12

Αγνωστο ποια περίοδο αφορά η μαύρη τρύπα των 12 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ...


Μυστήριο παραμένει η χρονική περίοδος που αφορά η μαύρη τρύπα των 12 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του πρώην γενικού γραμματέα Ν.Καραχάλιου, οι ορκωτοί λογιστές που παρέδωσαν το πόρισμα στις 6 Δεκεμβρίου ανέφεραν ότι δεν...
μπορούν να προσδιορίσουν ποια περίοδο αφορά η τρύπα λόγω ελλιπών στοιχείων. Την υπόθεση ανέλαβε ελεγκτική ομάδα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σχολιάστε...
Αθήνα

Μυστήριο παραμένει η χρονική περίοδος που αφορά η μαύρη τρύπα των 12 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του πρώην γενικού γραμματέα Ν.Καραχάλιου, οι ορκωτοί λογιστές που παρέδωσαν το πόρισμα στις 6 Δεκεμβρίου ανέφεραν ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν ποια περίοδο αφορά η τρύπα λόγω ελλιπών στοιχείων.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, κατά τις ίδιες πηγές μεταξύ 10 και 12 Δεκεμβρίου δόθηκε εντολή από τον πρώην γενικό γραμματέα να γίνει νέα διερεύνηση του θέματος. Το θέμα επανήλθε σε σύσκεψη στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά μερικές ημέρες αργότερα ο Νίκος Καραχάλιος αποπέμφθηκε από τη θέση του.

Ο ίδιος πάντως εμφανίζεται διατεθειμένος να καταθέσει -αν τον καλέσουν- και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, γι'αυτό και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αρχίσει κύκλους επαφών με τα κόμματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως επισημαίνουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα στο υπουργείο Τουρισμού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ήξερε για τη μαύρη τρύπα των 12 εκατομμυρίων από το τέλος του Νοεμβρίου.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, από το υπουργείο Τουρισμού δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα γίνει ή όχι νέα έρευνα για τη μαύρη τρύπα των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα γεγονότα στον ΕΟΤ φαίνεται να ταρακούνησαν την κυβέρνηση και όπως έγινε γνωστό χθες, Πέμπτη, ελεγκτική ομάδα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναλαμβάνει τον έλεγχο του ΕΟΤ.

Την ίδια ώρα κύκλοι του Μαξίμου έλεγαν χθες ότι η υπόθεση πρέπει να διευκολυνθεί πλήρως μέσω της Δικαιοσύνης.

Καταγγελίες των εργαζομένων

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΟΤ Κώστας Ράντος κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι στον Οργανισμό δέχτηκαν απειλές και πιέσεις από τον πρώην ειδικό σύμβουλο Κώστα Βασιλάκο, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε λογαριασμούς και έγγραφα του Οργανισμού που δεν επιτρεπόταν εκ της θέσης του να έχει.

«Ο προαναφερόμενος σύμβουλος καλούσε στο γραφείο του υπαλλήλους του ΕΟΤ και χωρίς να έχει καμία εξουσιοδότηση ή θεσμική αρμοδιότητα, τους ασκούσε πιέσεις προκειμένου να έχει πρόσβαση σε έγγραφα, πληροφορίες και διαδικασίες που μόνο τα εντεταλμένα όργανα του ΕΟΤ επιτρέπεται να έχουν», υπογράμμισε ο ίδιος.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: