16.11.12

«Μάλλον έχει δίκιο ο pitsirikos…»

Γιάννης Μαμουζέλος
Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα …μοιράσει λεφτά (πολύ χλομό το βλέπω), όταν γίνει κυβέρνηση, ή αν στηρίζει τις προσπάθειες που έγιναν ή θα γίνουν για έκδοση εφημερίδων στο χώρο της αριστεράς ή (πολύ περισσότερο) του στενά δικού του. Απλώς είναι...
πολιτικά λογικό να επιθυμεί να κυκλοφορούν εφημερίδες ή περιοδικά με ιδεολογικοπολιτική έκφραση που ταιριάζει στις ιδέες, τις απόψεις και την πολιτική του…

Βλέπουμε όμως ότι η συνεχώς περιοριζόμενη αντοχή αντίστασης των εργαζόμενων δημοσιογράφων (υπό την καταπίεση της ανεργίας και της οικονομικής ανέχειας) τους οδηγεί να αποδέχονται δουλειές υπό συνθήκες ρωμαϊκής «γαλέρας», καθώς ξεκινούν «επιχειρηματικές πρωτοβουλίες» αδιαφανών οικονομικών στοιχείων και προθέσεων… Δουλεύουν δηλ. με μοντέλο που μέσα στα κείμενά τους θα στηλιτεύουν, αφού οι θέσεις των αριστερών Κομμάτων δεν δέχονται αυτές τις εργασιακές μορφές του σύγχρονου μεσαίωνα!

Φυσικά έχει δίκιο για το ότι πολλοί φωνάζουν όταν δεν έχουν καμιά δουλειά και ξεχνάνε όταν βρίσκουν αυτή την …μισή που τους προσφέρουν. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς σε οποιονδήποτε λ.χ. μην υποκύψεις, μην δεχτείς, μη δουλέψεις, φώναζε, αντιστάσου κ.α. Γιατί πεινάει, γιατί έχει νοίκι, έχει γυναίκα και παιδιά… Έτσι -τρανό παράδειγμα οι μεθοδεύσεις στο Alter- διασπώνται οι εργαζόμενοι, επέρχονται οι ρωγμές και οι πληγές στην κοινωνική συνοχή, στην ομαλή ζωή των ανθρώπων…. Έτσι όμως φωλιάζουν στις καρδιές και στο μυαλό των ανθρώπων ζήλεια, μίσος, διχασμός, αμφιβολία ακόμη και για το συγγενή σου, το φίλο σου κ.λπ. ο ένας υποβλέπει τον άλλο, τον βλέπει καχύποπτα, δεν τον πιστεύει… Το σύστημα διαβρώνει την κοινωνία!

Εκεί που λέγαμε ως τώρα ότι πολλοί πολιτικοί, στελέχη της διοίκησης, μέλη της οικονομικής ολιγαρχίας κ.α παρατρεχάμενοί τους είναι οι υπαίτιοι της καταστροφής της χώρας, οι φοροφυγάδες, οι απατεώνες κ.α. σταδιακά θα σκεφτόμαστε το ίδιο για όποιο διατηρεί τη δουλειά του ή ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης ή θα βρίσκει μια δουλειά μετά κόπων και βασάνων! Εύκολα δηλ. θα σκεφτόμαστε ότι ο καθένας γύρω μας είναι εν δυνάμει λαμόγιο, γλύφτης, απατεώνας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!

Δυστυχώς φαίνεται ότι είμαστε όμηροι, υπόδουλοι και δεμένοι χειροπόδαρα και μάλιστα με άγνωστη ημερομηνία απελευθέρωσης!

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
www.enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: