5.11.12

Γελάνε με ρεπορτάζ του MEGA για τη δόση...



Πολύ μα πολύ γέλιο έπεσε χθες βράδυ σε πολιτικοεπιχειρηματική συντροφιά που είχε μαζευτεί στο κέντρο της Αθήνας, στο σπίτι ενός εξ αυτών που ονομάζονται «γκρι κουστούμια» του δημοσίου βίου.
Αφορμή το ρεπορτάζ του MEGA ότι ... το ύψος των χρημάτων της δόσης που θα εγκρίνει η τρόικα θα είναι συνάρτηση του αριθμού των θετικών ψήφων που θα συγκεντρώσει το νομοσχέδιο με τα μέτρα. Έτριζαν οι τοίχοι και έπεφταν τα ταβάνια από τα γέλια και τα δηκτικά σχόλια της παρέας. «Εντάξει, είπαμε να συσπειρώσουμε τους βουλευτές τρομοκρατώντας τους, αλλά μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας» είπε ένας, γαλάζιων αισθημάτων και ένας άλλος, πράσινων αυτός, συμπλήρωσε: «αν είναι έτσι να κάνουμε έναν υπολογισμό να δούμε σε τι ποσόν αντιστοιχεί η κάθε αρνητική ψήφος και με το 10% να τις εξαγοράσουμε».

Ένας πιο πρακτικός, και εξοικειωμένος, λόγω επαγγέλματος, με λογαριασμούς, έκατσε και υπολόγισε στα γρήγορα ότι σε κάθε ψήφο, από τις 176 που αυτή τη στιγμή συγκροτούν την πλειοψηφία, αντιστοιχούν περίπου 180.000.000 ευρώ. «Όχι με 10%, αλλά με 0,5%, δηλαδή με 900.000 ευρώ στον καθένα δεν θα έχουμε καμμία διαρροή» απεφάνθη, επειδή όπως είπε «είναι πολλά τα λεφτά». Και επειδή περίπου 155 βουλευτές είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσουν, υπολόγισαν ότι με περίπου 20.000.000 ευρώ θα μπορούσαν να εξαγοράσουν τις ψήφους τις ΔΗΜΑΡ και των διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ. «Αν είναι με 20 εκατ. να πάρει η χώρα 31 δισ. συν 7 επιπλέον όπως είπε το MEGA, δηλαδή 38 δισ., να τα βάλουμε εμείς ρε παιδιά. Να πάμε αύριο στο Σαμαρά να του το πούμε» είπε ο πιο τσιγκούνης, κατά κοινή πεποίθηση, της παρέας. Και όλοι έσκασαν στο γέλιο…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: