9.11.12

Mε non paper, υπόσχεται ότι δεν θα γίνουν απολύσεις ...



Μία ακόμα προσπάθεια να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους που... απειλούνται να τεθούν σε διαθεσιμότητα, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Mε... ένα άτυπο σημείωμα, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, σημειώνεται πως δεν θα γίνουν απολύσεις προσωπικού αλλά μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. «Η ένταξη των υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό» αναφέρει χαρακτηριστικά το non paper.

Στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά άμεσα, εντάσσονται μόνο όσοι προσελήφθησαν χωρίς διαγωνιστική ή άλλη διαδικασία επιλογής, ενώ, σημειώνεται ότι η διαδικασία ξεκινά με υπαλλήλους που δεν έχουν αξιολογηθεί ατομικά και, επιπροσθέτως, τονίζεται ότι «δεν αμφισβητείται σε καμία περίπτωση η νομιμότητα των προσλήψεων αυτών - οι υπάλληλοι δεν στοχοποιούνται».

Το πρόγραμμα αφορά στους υπαλλήλους που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα και όχι σε μόνιμο προσωπικό και αποκλειστικά υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι Υποχρεωτικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Τέλος, όπως σημειώνεται, η διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα προκειμένου τα διαπιστωμένα κενά να καλυφθούν το συντομότερο.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: