20.11.12

Eγκαταλείπουν σιγά-σιγά, την Αγία Παρασκευή...





Σε ελεύθερη πτώση τα νούμερα τηλεθέασης της πρωινής ζώνης στης δημόσια τηλεόραση. Πολύ μεγάλη η διαφορά που τη χωρίζει από τα υπόλοιπα κανάλια!
Η ΝΕΤ είχε καταφέρει να "χτίσει" μια καθημερινή ενημερωτική ζώνη από τις... 06:00 έως τις 13:00, που επί σειρά ετών, κατέγραφε αξιόλογα νούμερα τηλεθέασης στους πίνακες μετρήσεων της Nielsen. Η τετράωρη πρωινή εκπομπή και το "Συμβαίνει Τώρα" που ακολουθούσε "χτυπούσαν" την τηλεθέαση των αντιπάλων τους, ενώ το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ημέρας, στις 12:00, έφερνε στη δημόσια τηλεόραση υψηλά διψήφια νούμερα. Αυτά κάποτε...

Πάει καιρός τώρα που οι τηλεθεατές άρχισαν να εγκαταλείπουν σιγά - σιγά την Αγία Παρασκευή, μια μετακόμιση που πλέον έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και απειλεί τη ΝΕΤ με ...ερημοποίηση. Η κατηφόρα ξεκίνησε με την σταδιακή απομάκρυνση των συμβασιούχων, συνεχίστηκε με τις πολλαπλές αλλαγές των παρουσιαστών, με το "σπάσιμο" των εκπομπών σε μικρότερες και περισσότερες και ολοκληρώθηκε με τις τελευταίες απεργίες διαρκείας.

Αν κοιτάξουμε τους πίνακες τηλεθέασης της χθεσινής ημέρας, θα διαπιστώσουμε ότι τα νούμερα τηλεθέασης της ΝΕΤ μπορούν να ανταγωνιστούν μόνο τα κανάλια που έχουν καταργήσει την πρωινή τους ζώνη. Με εξαίρεση το διάστημα 06:00 - 08:00, που σημειώνει υψηλή τηλεθέαση -πάντα σημείωνε και ειδικά μεταξύ 06:00 - 07:00 που δεν έχουν μπει στο παιχνίδι το MEGA και ο ANT1- η ενημερωτική ζώνη στη δημόσια τηλεόραση είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Τα νούμερα πέφτουν κάποια στιγμή κάτω και από το 5%, ενώ στο νεανικό κοινό πλησιάζουν στο 0! Ούτε το δελτίο ειδήσεων των 12:00 δεν καταφέρνει πια να αγγίξει το 10%.

Αυτά είναι τα νούμερα τηλεθέασης της ΝΕΤ από τις 06:00 μέχρι τις 13:00:



..και αυτά είναι τα αντίστοιχα νούμερα των τριών καναλιών που έχουν ζωντανό πρόγραμμα εκείνες τις ώρες. Ακόμα και ο ΑΝΤ1 που συνεχίζει μετά τις 11:00 με επανάληψη σειράς σημειώνει πολύ υψηλότερη τηλεθέαση:


Οι χαμηλές θερμοκρασίες της ΝΕΤ συνεχίζονται και τις επόμενες ώρες και μόνο το δελτίο των 15:00, το Downton Abbey ή κάποιος ποδοσφαιρικός αγώνας καταφέρνουν να "πιάσουν" διψήφια νούμερα.

Ένα κανάλι που εκπέμπει ζωντανό πρόγραμμα το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, αλλά, από ότι φαίνεται, δεν μπορεί να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των τηλεθεατών...
zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: