2.11.12

«Eκβιάζουν» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν «ναι» ...


Το τι γίνεται στο παρασκήνιο εν όψει της ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή δεν περιγράφεται.

Οι πιέσεις που ασκούνται στους βουλευτές, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ, που...

έχουν εκφραστεί κατά της καταψήφισης των μέτρων είναι αφόρητες. Επιστρατεύεται μάλιστα, όπως λέγεται, κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο για να πειστούν ν’ αλλάξουν γνώμη. Οι… πιέσεις, που δεν είναι κατ’ ανάγκην μόνον πολιτικές, «υπενθυμίζουν» στους υποψήφιους αντάρτες σχέσεις, γεγονότα και πράξεις του παρελθόντος.

Μένει να δούμε αν η πίεση θα φέρει αποτελέσματα και οι υποψήφιοι αντάρτες μετατραπούν εν μία νυκτί σε υπάκουα όντα.

Πάντως, για το ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία της Ιπποκράτους διαδίδει ότι αυτοί που θα πουν «όχι» στο τέλος θα είναι μόνον τρεις. Ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και για τον Κ. Σκανδαλίδη θεωρούν ότι οι διαφωνίες του είναι λεονταρισμοί και στο τέλος θα κάνει την «κωλοτούμπα» και θα ψηφίσει τα μέτρα.

Για τον Γιάννη Κουτσούκο ετοιμάζονται να δώσουν στη δημοσιότητα τη δήλωση που είχε κάνει προκειμένου να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ (είχε διαγραφεί επειδή είπε «όχι» στο δεύτερο μνημόνιο) και να είναι εκ νέου υποψήφιος. Το ίδιο λέγεται ότι θα κάνουν και στον Παραστατίδη. Για τον Μιχ. Κασσή το παιχνίδι είναι πιο «βρόμικο» καθώς αρχίζουν να του βγάζουν ιστορίες με Μάκη Ψωμιάδη και συνεταιρισμούς με κοτόπουλα στα Γιάννενα.

Το ΠΑΣΟΚ ξέρει καλά αυτούς τους μαύρους μηχανισμούς πιέσεων και περισσότερο όλων ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ως υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε όλη την απόρρητη πληροφόρηση από την Ασφάλεια και την ΕΥΠ. Το θέμα είναι ότι ο Χρυσοχοΐδης είναι σε κόντρα με τον Βενιζέλο οπότε δύσκολα θα τον βοηθήσει. Φυσικά από την άλλη είναι υπέρ του μνημονίου. Οπότε… κουλουβάχατα. Το σίγουρο είναι ότι για όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ν.Δ. -εάν υπάρχουν τέτοιοι- πουν «όχι», αν μη τι άλλο θα εξαχθεί το συμπέρασμα ότι είναι «καθαροί» ή αντέχουν στις πιέσεις. Τα ερωτηματικά θα μείνουν για αυτούς που μέχρι χθες έλεγαν «όχι» και πιθανόν στη Βουλή θα πουν «ναι» στα μέτρα. Για να δούμε, τι θα δούμε.


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: