10.11.12

Η εξωσυζυγική σχέση έφαγε τον επικεφαλής της CIA...

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποδέχτηκε απόψε την παραίτηση του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους εξαιτίας μιας εξωσυζυγικής σχέσης που διατηρούσε. Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε «απόλυτα πεπεισμένος ότι η CIA θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη...
βασική της αποστολή» και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον αναπληρωτή διευθυντή, Μάικλ Μορέλ».
Ο ίδιος ο Πετρέους σε μήνυμά του στο προσωπικό της υπηρεσίας πληροφοριών παραδέχεται το «σφάλμα του», σημειώνοντας ότι «Μετά από 37 χρόνια γάμου, έκανα μια εξαιρετικά κακή επιλογή δεσμευόμενος σε μια εξωσυζυγική σχέση. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, τόσο ως συζύγου όσο και ως επικεφαλής ενός οργανισμού όπως ο δικός μας».

Στη γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε επίσης ότι οι σκέψεις και οι προσευχές του συνοδεύουν τον στρατηγό Πετρέους και τη σύζυγό του.

«Τους εύχομαι το καλύτερο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, υπονοώντας το οικογενειακό πρόβλημα που έχουν προκαλέσει οι «αταξίες» του πρώην υφισταμένου του.

Νωρίτερα, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ είχε κάνει γνωστή την παραίτηση του επικεφαλής της CIA χωρίς να εξηγήσει τους λόγους που την προκάλεσαν.

«Η απόφαση του Ντέιβιντ να παραιτηθεί αντιπροσωπεύει την απώλεια ενός από τους πλέον αξιοσέβαστους δημόσιους λειτουργούς της χώρας μας», σημείωνε στην ανακοίνωσή του ο Κλάπερ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ είχε προαναγγείλει την παρέμβαση του Προέδρου Ομπάμα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: