17.11.12

Οι «Δημαρχίδες» να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους!...


ΩΡΕΣ είναι, πάντως, οι άφρονες δημοτικοί άρχοντες της χώρας («Δημαρχίδες» (!), τους αποκάλεσε τις προάλλες ο παλιός -γνωστός για τα λεκτικά του παίγνια- βουλευτής και νυν Δήμαρχος Λέσβου Δ. Βουνάτσος), να ζητήσουν από πάνω και τα ρέστα!
Αφού...
έκαναν πρώτα του κόσμου τις αδιαφανείς ενέργειες και προσλήψεις αξιοποιώντας την χαώδη νομοθεσία και εξυπηρετώντας, εξίσου, αδιαφανείς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες του εντόπιου «πελατολογίου» τους, παίρνουν τώρα, άλλοι διακριτικά και άλλοι πιο φανερά, το μέρος των υπαλλήλων που, με νόμο του επίσημου κράτους, τίθενται πρώτοι σε διαθεσιμότητα.
Δεν υποστηρίζουμε, βεβαίως, εδώ τον διωγμό χιλιάδων πολιτών από τις θέσεις εργασίας τους.
Το αντίθετο μάλιστα : όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην εργασία και δη στην εργασία που αποτυπώνει άμεσα τις ζωτικές ανάγκες της γειτονιάς ή και της ευρύτερης πόλης που ζούμε. Άλλο είναι αυτό, όμως, και άλλο αυτό – τούτο που γίνεται τα τελευταία κάποια χρόνια από τις τοπικές εξουσίες -που άλλο δεν είχαν να κάνουν!- ζήλεψαν τις μεθόδους της κεντρικής εξουσίας στις εξυπηρετήσεις και τα ρουσφέτια…
ΑΠΟΤΕΛΕΙ κοινό μυστικό στους παροικούντες την αυτοδιοικητική και όχι μόνο Ιερουσαλήμ, ότι οι οργανισμοί της Τ.Α κατακτούν, εσχάτως, επαξίως «πρωτιές» στην υπόθεση «ανεξέλεγκτη διαφθορά».
Από τότε που το όραμα μιας δημοκρατικής και αποκεντρωμένης Ελλάδας κατέκτησε τις καρδιές του πολιτικού προσωπικού της περιφέρειας και η ίδια η κεντρική εξουσία με νόμους –τομές πράγματι (βλ. πρώτα ο «Καποδίστριας» και πιο μετά ο «Καλλικράτης»- μεταβίβασε εξουσίες στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο βαθμό Αυτοδιοίκησης αντίστοιχα, το «πάρτι συναλλαγής» που μέχρι τότε γίνονταν στο «στενό πλαίσιο» της κεντρικής εξουσίας απλώθηκε και, το χειρότερο, διευρύνθηκε εντελώς αμαρτωλά και στα περιφερειακά θέσμια.
Εν αρχή αυτή – τούτη η διαπίστωση δεν αξίζει τίποτε σπουδαίο. Ως συνέχεια, όμως, και, εφόσον, οι Ο.Τ.Α δεν είχαν τα απαιτούμενα ίδια έσοδα ή και τακτικές νόμιμες επιχορηγήσεις για να προβούν σε ορθολογικές και αναγκαίες προσλήψεις, καταδείχθηκε ότι πολύ σύντομα θα αντιμετώπιζαν ξεκάθαρα, αδυσώπητα προβλήματα και αδιέξοδα…
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ μας άρχοντες, όμως, συνέχισαν να εξυπηρετούν κατά το δοκούν την «πελατεία» τους, βάζοντας, -και αυτό έχει σημασία- σε πλήρη ομηρία όλους όσους είχαν ανάγκη για δουλειά και κατοχύρωναν, προφανώς, την απαιτούμενη πρόσβαση.
Τώρα, όμως, που η αποκάλυψη των φρικτών δημοσιονομικών της χώρας αποτελεί, εν πολλοίς, τετελεσμένο γεγονός και η Αυτοδιοίκηση δεν έχει τους απαιτούμενους πόρους για να πληρώσει θα καούν όλοι : «χλωρά και ξερά» θα πεταχτούν, εξίσου, στην ίδια φωτιά.
Διότι, είναι σαφές, από τις στρατιές αργόμισθων που κατάφεραν να προσλάβουν οι τοπικοί αξιωματούχοι υπάρχουν πολλοί, που με την αρετή, την εργατικότητά τους και τα χαρίσματά τους, είναι, περίπου, αναντικατάστατοι.
Όθεν, οι τοπικοί άρχοντες που κινήθηκαν με θαυμαστό τρόπο σε διαδικασίες εκτός νόμου (Α.Σ.Ε.Π κ.λπ.), όφειλαν να ενημερώσουν, τουλάχιστον, ότι ουδείς είναι μόνιμος και ότι κάποια στιγμή με τον «α» ή «β» τρόπο οι εργαζόμενοι θα απομακρυνθούν από τις εργασίες τους.
Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη ποτέ.
Και, σήμερα, ως άλλοι «υποκριτές φιλάνθρωποι» δικαιολογούν… τα αδικαιολόγητα, ώστε, να μη τους πάρουν με τις πέτρες οι ίδιοι οι «πελάτες» τους!
Κοντολογίς, αν όντως έχουν «αληθινά φιλάνθρωπα αισθήματα» και επιθυμούν να συνεχίσουν την ίδια στρεβλωμένη πολιτική που παραγάγει αποκλεισμούς και αδικίες ας βάλουν το χέρι στην, ήδη, πλούσια τσέπη τους :
ας συνεχίσουν να πληρώνουν, λοιπόν, την «πελατεία» τους με δικά τους και μόνο χρήματα! Μπροστά στην ανεργία και την ανέχεια που μαστίζει την χώρα σήμερα, αυτό θα ήταν μια απόδοση δικαιοσύνης…
Σ. Χ. 
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια: