12.11.12

Σκοπιανός υπουργός ψάχνει συνεργάτες-”ιδιοφυίες”...


Με αγγελία στις εφημερίδες των Σκοπίων ο υπουργός υγείας της ΠΓΔΜ αναζητά 7 με 10 εξωτερικούς συνεργάτες των οποίων ο δείκτης νοημοσύνης να ξεπερνά το 140. Πολλές...
αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα Σκόπια αγγελία του υπουργού υγείας της ΠΓΔΜ Νίκολα Τοντόρφ, ο οποίος αναζητά εξωτερικούς συνεργάτες, με βασική προϋπόθεση να έχουν Δείκτη Νοημοσύνης (IQ) μεγαλύτερο του 140!

Οι συνεργάτες αυτοί θα αποτελέσουν μέλη μίας νεοσύστατης Επιτροπής στο υπουργείο Υγείας σχετικά με αναλύσεις στον χώρο της Υγείας και θα αμείβονται με 50 έως 80 ευρώ έκαστος για μία με δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής το μήνα.

Οι συνεργάτες, όπως αναφέρεται στην αγγελία, πρέπει να έχουν πιστοποιητικό από τον διεθνή οργανισμό Μένσα, με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι διαθέτουν υψηλό Δείκτη Νοημοσύνης. Οι αντιδράσεις ήρθαν κυρίως στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με επικριτικά σχόλια περί πολιτικής διακρίσεων από τον υπουργό Υγείας της ΠΓΔΜ, ενώ η είδηση μεταδίδεται και από ξένα μέσα ενημέρωσης.

Σε ορισμένα σχόλια αναφέρεται ότι όσοι δεν έχουν τον Δείκτη Νοημοσύνης που ζητάει ο κ.Τοντόρφ «πρέπει να φέρουν στο βραχίωνα κίτρινη κορδέλα». Ο ίδιος ο κ.Τοντόροφ, απαντώντας στις επικρίσεις, υποστήριξε ότι δεν είναι υπάρχει τίποτα μεμπτό στην αγγελία αυτή, σημειώνοντας ότι σκοπός του είναι η συγκρότηση μία ομάδας ικανότατων συμβούλων για να παρέχουν υπηρεσίες που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του χώρου της Υγείας στην ΠΓΔΜ.

karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: