2.11.12

Αργά ή γρήγορα το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί φυλακή, λέει η Αλ.Παπαρήγα...


«Αργά ή γρήγορα το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί για τον λαό ότι δεν είναι ο ναός της δημοκρατίας, αλλά κυριολεκτικά μια φυλακή» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την...
κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «το γεγονός πως η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία ούτε και θα τεθεί, με ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν πρέπει να παίρνονται στη Βουλή αποφάσεις που ανεβάζουν το δημοσιονομικό κόστος, αποδεικνύει ότι το Κοινοβούλιο -που εμείς το λέμε αστικό- έχει θωρακιστεί με πάρα πολλούς τρόπους και συνταγματικά και με νόμους, ούτως ώστε οι αποφάσεις που παίρνονται να μην δημιουργούν ρωγμές στα τείχη και στα βάθρα του συστήματος».

Η κ. Παπαρήγα συνέχισε: «Ο λαός πρέπει, ανατρέποντας τη δικτατορία των μονοπωλίων, να δημιουργήσει γνήσιους λαϊκούς θεσμούς, με βουλευτές και αντιπροσώπους οι οποίοι εκφράζουν τη λαϊκή εξουσία και δεν είναι υπηρέτες -είτε από τη θέση της διακυβέρνησης, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης- του σάπιου κοινωνικού συστήματος που ζούμε».

Παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν την έφερε για λόγους προπαγάνδας, αλλά ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή μας και θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ουσιαστική κατάργησή τους και τη μετεξέλιξη της πάλης αυτής σε πάλη κατά της ΕΕ και για διέξοδο του λαού από την κρίση.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το κόμμα δεν θα παλεύει και δεν θα ζητά ισχυρή δύναμη και μέσα στο κοινοβούλιο, «αλλά ας τα βλέπουν αυτά, τα κόμματα εκείνα τα οποία το πολύ που βλέπουν για τον λαό είναι να οργανώνει μια διαδήλωση, ένα κίνημα για να αλλάζει τον κυβερνητικό μηχανισμό και το κυβερνητικό προσωπικό και όχι για να ανατρέψει το ίδιο το σύστημα»...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: