3.11.12

Ο Άγιος Βασίλης στη... συζήτηση για τον προϋπολογισμό, στη Βουλή ...

Άρχισε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013 και ήδη άρχισαν και οι πρώτες αψιμαχίες μεταξύ βουλευτών που στηρίζον την κυβερνητική πολιτική και βουλευτών της... αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος ανάμεσα στον Αντ. Μπέζα της ΝΔ και τον Ευ. Τσακαλώτο του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο πρωταγωνιστεί ο… Άγιος Βασίλης.

-Αντώνης Μπέζας: Υπάρχουν μπροστά μας πολλά χιλιόμετρα μαραθώνιας διαδρομής για την ανάκαμψη της οικονομίας.Το 2013 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα αναπτυξιακές δράσεις. Αυτή είναι και η διαφορά με το παρελθόν. Τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία.Λεφτά δεν υπάρχουν έξω από την Ευρώπη, λύσεις δεν υπάρχουν στη Λατινική Αμερική. Δεν υπάρχει Αγιοβασίλης. Ακόμα και η Αργεντινή που επικαλείσθε κινδυνεύει και πάλι να χρεοκοπήσει.

-Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο προϋπολογισμός βασίζεται στην παραδοχή πως οι ιδιωτικές επενδύσεις και ο εξαγωγικός τομέας θα αντικαταστήσουν τις δημόσιες επενδύσεις και την κατανάλωση, την ώρα που παραδέχεται πως η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία το 2013 θα είναι μεγαλύτερη.Το ήμισυ της προσαρμογής προέρχεται από την περικοπή των συντάξεων. Το παλιό μοντέλο κοινωνικού κράτος με τις όποιες ανεπάρκειές του, διαλύεται και αντικαθίσταται από το τίποτα.Είναι πιο εύκολο να πιστέψει κανείς στον Αγιοβασίλη παρά να πιστέψει πως αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: