28.11.12

Ζητεί έλεγχο από τον Άρειο Πάγο...

Την εξέταση των στοιχείων των δύο πορισμάτων για την αποφυλάκιση ενός εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών το Μάρτιο του 2011 στο Ρέντη, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο ... υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συγκρίνει και να σταθμίσει το περιεχόμενο των πορισμάτων, προκειμένου να διατυπώσει την άποψή του για το αν χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω ενέργειες ή όχι.

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα που συνέταξε η επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού, αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά, Μαρία Τρουπή, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αποφυλάκιση του 20χρονου κρατούμενου, δεν αποδίδει ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά μόνο αμέλεια σε δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους [Βλέπε άρθρο] .

Όμως, παράλληλη άτυπη έρευνα που έγινε από την εισαγγελία Εφετών Αθηνών, δεν διαπιστώνει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την αποφυλάκιση.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: