2.11.12

Η κρυφή συνεννόηση Βενιζέλου-Κουβέλη...



Με δεδομένο ότι αμφότεροι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραμένουν… κυβερνητικοί εταίροι, η πρωτοβουλία τους ξένισε αρκετούς παράγοντες της κυβέρνησης, οι οποίοι τους χρέωναν το... μπάχαλο που δημιουργήθηκε στη Βουλή και απείλησε τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη προς την τρικομματική κυβέρνηση.
Όμως, η  στάση των Βενιζέλου-Κουβέλη (να μην παραστούν στην ψήφιση για τις αποκρατικοποιησεις) δεν ήταν το πρώτο πράγμα που ένωσε τους δύο αρχηγούς. Είχαν προηγηθεί τα κοινά συναισθήματα (οργής, ενόχλησης, αγανάκτησης κ.α.) όταν έμαθαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε ότι… η διαπραγμάτευση τελείωσε, ενώ εκείνοι ενημέρωναν τους βουλευτές τους για τα «περιθώρια αλλαγών» στην τελική συμφωνία επί των μέτρων. 

Μέσω συνεργατών τους, τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχαν ενημερωθεί ο ένας για τις προθέσεις του άλλου. Υπήρξε, δηλαδή, μία… άρρητη συμφωνία να μην παρουσιαστούν στην Ολομέλεια και στην ψηφοφορία, παρότι ήταν και οι δύο στη Βουλή. Συνεργάτες τους ελπίζουν ότι… «το μήνυμα ελήφθη». Μένει, ωστόσο, να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί η ελπίδα τους από την ίδια την πραγματικότητα.

πηγη matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: