22.11.12

Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου! ...

Κάτι συμβαίνει στο Ε.Μ.Π...
Πριν από λίγη ώρα παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης και στενός συνεργάτης του Σ.Σιμόπουλου, κ. Ιωάννης Αβαριτσιώτης. Ο λόγος όπως εξηγεί και ο ίδιος σε επιστολη του προς τον υπουργό κ.Αρβανιτόπολο, είναι πως...
αδυνατεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του.

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα χάος στο ΄Ιδρυμα, το οποίο είναι το μοναδικό που δεν έχει εκλέξει ακόμα Συμβούλιο Ιδρύματος, όπως προβλέπει ο νέος νόμος. Ο πρύτανης κ.Σιμόπουλος, με γαλάζια θητεία στο υπουργείο Μεταφορών , επί Κωστή Χατζηδάκη, έχει ανακοινώσει ουκ ολίγες φορές πρυτανικό , με αποτελέσμα να το μαθαίνουν οι αριστερές παρατάξεις και να το διαλύουν .

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός γιατί ο πρύτανης το ανακοινώνει συνέχεια , από την στιγμή που ξέρει ότι θα διαλυθεί από τις αρισερές παρατάξεις , αλλά και οι πιέσεις που ασκεί η αντιπρύτανης κ.Μοροπούλου.

Σήμερα υπό το βάρος όλων αυτών των τραγελαφικών καταστάσεων , υπέβαλε την παραίτηση του ο έτερος αντιπρύτανης Ι. Αβαριτσιώτης. Το θέμα σίγουρα θα λυθεί με την παρέμβαση του υπουργού κ.Αρβανιτόπουλου, καθώς το ΕΜΠ είναι το μοναδικό ίδρυμα το οποίο δεν έχει κάνει ακόμα τα όσα ορίζει ο νόμος,καθώς ο υπουργός ουκ ολίγες φορές έχει δηλώσει πως δεν θα δεχτεί την παραμικρή ανταρσία σε θέματα νομιμότητας.

Εξάλλου όλο αυτό το μπάχαλο δεν τιμά ούτε την χώρα , ούτε ένα από τα μεγαλύτερα Ιδρύματα στην Ελλάδα και σίγουρα θα πρέπει να υπάρξουν δραστικές κινήσεις ώστε να λήξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: