10.11.12

Κλίμα έντασης στο εσωτερικό ...

Οι τελευταίες εξελίξεις επιτείνουν ακόμη περισσότερο το έντονο κλίμα που υπάρχει εντός και εκτός βουλής με τους «γαλάζιους» βουλευτές να εκφράζουν πλέον προβληματισμό τόσο για την επόμενη μέρα όσο και για τις... «γραμμές» άμυνας που είχε ορθώσει η κυβέρνηση προκειμένου να ψηφιστούν τα μέτρα με το δίλημμα "μέτρα ή χάος".

Στο Πρωθυπουργικό επιτελείο περιμένουν ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ειδικά την Κυριακή, θα επισκιαστεί από το μπαράζ των αντιφατικών δηλώσεων και ξένων δημοσιευμάτων για τη δόση κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι ψευδώς προειδοποιούσε για τα ταμειακά αποθέματα αλλά και για την εκταμίευση της δόσης μετά την ψήφιση των μέτρων.

Ο κ. Σαμαράς προετοιμάζεται για μία σκληρή και πολυεπίπεδη σύγκρουση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη το Μαξίμου, έχοντας και την απόλυτη στήριξη του κ. Βενιζέλου, προχωρά σε αλλαγή του πεδίου αντιπαράθεσης αναδεικνύοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα για την απροθυμία επενδυτών να βάλουν τα λεφτά τους σε μία χώρα της οποίας η κυβέρνηση καταρρέει – όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Είναι ενδεικτικό ότι αργά χθες το βράδυ ο κ. Στουρνάρας παίρνοντας το λόγο από τα υπουργικά έδρανα μίλησε για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα τις οποίες αποδοκίμασε ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δίνοντας ένα σαφές δείγμα γραφής για το πώς θα κυλίσει η συζήτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ "εχθρό της πατρίδας".

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: