26.11.12

Σιωπητήριο στη ΔΗΜΑΡ...



Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά την περασμένη εβδομάδα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ -εκτός από ελάχιστους, που μιλούν συνέχεια με τον Φώτη Κουβέλη και ξέρουν τη «γραμμή»- ήταν… κάπως σιωπηλά.
Ούτε πολλές δημόσιες εμφανίσεις, ούτε... αναλύσεις, ούτε τίποτα. Εκείνοι που έβγαιναν σε κανάλια και ραδιόφωνα ήταν κυρίως ο στενός πυρήνας της ηγεσίας, ήτοι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Τσούκαλης, ο βουλευτής και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Σπύρος Λυκούδης και, προφανώς, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Mετά το «ναυάγιο» του Eurogroup της περασμένης Τρίτης, στην Αγίου Κωνσταντίνου τελούσαν σε στάση αναμονής. Έτσι, ο Φώτης Κουβέλης, μέσω συνεργατών του, είχε υποδείξει στα κεντρικά στελέχη του κόμματός του να μη βγαίνουν σε κανάλια και ραδιόφωνα, λόγω της «εύθραυστης κατάστασης» για τη χώρα, την κυβέρνηση και, συνακόλουθα, τη ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, μαθαίνω ότι η προτροπή Κουβέλη δεν ήταν αυθόρμητη, αλλά προέκυψε έπειτα από σχετική παράκληση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να κρατήσει χαμηλούς τόνους ώσπου να ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με την καταβολή της δόσης –δηλαδή, μάλλον σήμερα.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: