13.11.12

Στην Αθήνα ο Τσάρλς Νταλλάρα για επαφές με την Κυβέρνηση...


Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη και αύριο την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλλάρα προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με...
στελέχη της Κυβέρνησης και πολιτικούς αρχηγούς.

Στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στην Ελλάδα ο κ. Νταλλάρα θα έχει συναντήσεις και με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη.

Ο κ. Νταλλάρα θα είναι αύριο το μεσημέρι επίσημος ομιλητής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών στο αμφιθέατρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα.

Σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτου επισημαίνεται πως η συζήτηση στο Eurogroup σχετικά με το πώς θα χρηματοδοτήσει το ελληνικό πρόγραμμα μετά τη διετή παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής τραβά σε μάκρος και αυξάνει εκ νέου την αβεβαιότητα για τη φερεγγυότητα στην Ελλάδα.

Το IIF κάνει λόγο για επισφαλή ισορροπία που επιδεινώνει την ευάλωτη ψυχολογία της αγοράς και την οποία αποδίδει στην αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ να συμφωνήσουν στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που προκύπτει από τη διετή παράταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής την ίδια στιγμή που η Ελλάδα έχει νομοθετήσει τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τα μέτρα του Προϋπολογισμού και τις αλλαγές στις ιδιωτικοποιήσεις.

«Όσο περισσότερο αυτή η διαφωνία τραβά σε μάκρος τόσο μεγαλύτερη ζημιά προκαλεί στην πληγείσα ελληνική οικονομία», σημειώνει το IIF το οποίο εμφανίζεται επικριτικό και για το ότι δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμη η αβεβαιότητα γύρω από την αναχρηματοδότηση των εντόκων γραμματίων που ωριμάζουν στα 16 Νοεμβρίου....
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: