9.11.12

Οι παλιές αγάπες (δεν) πάνε στον παράδεισο...



Από τα φιλιά, στην ρήξη...
Η γνωριμία τους κρατάει περισσότερο από 20 χρόνια. Από την εποχή των ξέγνοιαστων φοιτητικών χρόνων. Άλλωστε και οι δύο είναι Συνταγματολόγοι. Δέθηκαν περισσότερο την εποχή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος διεκδικούσε την... αρχηγία του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου το 2007. Καθημερινά ήταν μαζί τις περισσότερες ώρες, οι συνεργάτες τους στο ίδιο γραφείο και τα επιτελεία τους κοινά.



Περίπου δέκα μήνες πέρασαν από τα τέλη του Ιανουαρίου που ο Α. Λοβέρδος δήλωνε ενώπιον του Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα τον στήριζε για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα έμειναν στην ιστορία τα πλάνα και οι φωτογραφίες με τους εναγκαλισμούς και τα φιλιά των δύο πολιτικών.

«Η κίνηση της συμπόρευσης με τον Βαγγέλη Βενιζέλο ηρέμησε τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ. Η δική μου υποψηφιότητα απέναντι στον Βενιζέλο και η δική του απέναντι στη δική μου θα διαιρούσε το ΠΑΣΟΚ» είχε πει εκείνη την εποχή σε συνέντευξη του ο Α. Λοβέρδος.


Μάλιστα το «deal» για την στήριξη στις εσωκομματικές εκλογές του Ευ. Βενιζέλου από τον τότε υπουργό υγείας έγινε στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Σκανδαλίδη μετά από μία άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Έχω μάρτυρα τον Σκανδαλίδη δεν υπήρξε καμία συμφωνία. Εγώ δεν συναλλάσσομαι» είχε δηλώσει ο Α. Λοβέρδος λίγες ημέρες αργότερα.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Η απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μην μετέχουν βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος στην κυβέρνηση Σαμαρά έφερε σε ευθεία σύγκρουση τους δύο πολιτικούς φίλους. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του Ιουνίου ήταν η άρνηση του Α. Λοβέρδου να αναλάβει οποιαδήποτε υψηλόβαθμη κομματική θέση.
Οι χειρισμοί του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά την συμμετοχή του στην τριτοκομματική κυβέρνηση δεν τον έβρισκαν σύμφωνο. Πίστευε ότι το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είχε πιο ενεργή και πιο δυναμική στάση στις εξελίξεις. «Δεν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο» έλεγε.

Ο Α. Λοβέρδος άρχισε σιγά – σιγά να αποστασιοποιείται. Απουσίαζε από τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, με αποκορύφωμα την απουσία του στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τις 3 του Σεπτέμβρη. Παράλληλα ο πρώην υπουργός παρουσίαζε το νέο του βιβλίο – το πολιτικό του μανιφέστο «Θέσεις για την νέα Ελληνική Ανόρθωση».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ουδέποτε αντιπαρατέθηκε δημόσια μαζί του. Πάντα κρατούσε χαμηλούς τόνους παρά τις «μπηχτές» που του πετούσαν κατά καιρούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του Α. Λοβέρδου που άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο κόμμα αλλά και για την απουσία του από τα όργανα του κόμματος.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: