23.11.12

Ο Βενιζέλος δεν "εμπιστεύεται" Σαμαρά και Στουρνάρα...

Τον δικό του μηχανισμό συλλογής πληροφοριών από τις Βρυξέλλες, κυρίως όμως από το Βερολίνο έχει "στήσει" το ΠΑΣΟΚ, καθώς στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι... δε μπορούν να βασιστούν στα τηλέφωνα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στον πρόεδρο του κόμματος. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι επιτελείς του Κινήματος την Ελλάδα συνεχίζει να απειλεί το τμήμα του γερμανικού πολιτικού κατεστημένου που επιδιώκει την οριστική έξωσή της από την ΕΕ. "Στο Βερολίνο κάποιοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να μείνουμε στο ευρώ" λένε χαρακτηριστικά ανώτερα κομματικά στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό, "όσοι ενστερνίζονται αυτές τις θέσεις καθυστερούν τη λύση ή προωθούν τη μισή λύση, ώστε σύντομα να προκύψει αδιέξοδο"!

"Μισή λύση" για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι να δοθούν κάποια χρήματα χωρίς να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους. Σε αυτή την περίπτωση η οικονομία δε θα αντέξει, καθώς η ύφεση και η αβεβαιότητα θα υπονομεύσουν τις επενδύσεις και την επαναφορά των καταθέσεων στη "φυσική τους έδρα". Σε μία τέτοια περίπτωση στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν και οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Οι οικονομικές μπορεί να φθάσουν μέχρι και την χρεοκοπία, εξ ου και τα συνεχή μηνύματα της κυβέρνησης στους εταίρους πως "η Ελλάδα δε θα πέσει μόνη της"!

Σε ότι αφορά στις πολιτικές, όμως, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα από την προφανή εκτίμηση της πτώσης της κυβέρνησης και των εκλογών. "Μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να διαχειριστεί την κρίση" λένε χαρακτηριστικά κομματικά στελέχη.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: