11.11.12

Τριαλαριλαρό...



Κάναμε ένα αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα... για να βρουν τα ελληνόπουλα δουλειά και ο λαός το χαμόγελό του. Αυτά τα εξόχως ποιητικά δήλωσε στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή και τις 153 ψήφους που κατόρθωσε να... αποσπάσει για το τρίτο Μνημόνιο ο Σαμαράς. Διακηρύσσοντας μάλιστα ότι είναι ευχαριστημένος και υπογραμμίζοντας την ευχαρίστησή του με μια προσπάθεια χαμόγελου - ίσως για να αποδείξει ότι δεν είναι όπως τα είπε ο Τσίπρας με τα περί κηδείας που του προσήψε. Ούτε κι ο Βενιζέλος με τις πρωθύστερες μετάνοιές του - δεν θα το ξανακάνουμε, δεν αντέχει η κοινωνία. Ούτε βέβαια κι ο Κουβέλης με τις καβάτζες του - παρών, αλλά κράτα και τον Ψαριανό μπαλαντέρ.
Τριαλαριλαρό λοιπόν. Τα ελληνόπουλα θα πάμε με χαρά. Ή γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά, πατέρα. Σ’ αυτό το κλίμα κινείται ο πρωθυπουργός που ανέλαβε να σώσει τη
χώρα με τη συνδρομή των άλλων δύο προθύμων. Εκατομμύρια άνθρωποι απεργούν και εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν, τα κόμματα της συγκυβέρνησης συγκλονίζονται από τις επιπτώσεις του αμαρτήματός τους, τα νέα μέτρα εξασφαλίζουν την εκτίναξη της ανεργίας σε κατοχικά ύψη, το χαμόγελο κηρύσσεται εκτός νόμου, η κοινωνία διαλύεται, αλλά ο ηθικός και φυσικός αυτουργός κηρύσσει την εβδόμη Νοεμβρίου μέρα χαράς και αγαλλίασης. Αν μπορούσε, μπορεί να την κήρυσσε και εθνική γιορτή.
Μιλάμε για ανυπέρβλητη πολιτική βλακεία ή για ανυπέρβλητο πολιτικό μπαγαμποντισμό; Μήπως για τη στάση της αεροσυνοδού που χαμογελάει αισιόδοξα ενώ το αεροπλάνο πέφτει; Τρέχα γύρευε. Σε κάθε περίπτωση, είναι εντυπωσιακή η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία ο Σαμαράς μετακινήθηκε από τις συνοφρυωμένες καταγγελίες των Μνημονίων στις χαζοχαρούμενες ατάκες. Ο ίδιος άνθρωπος που υποσχέθηκε να μας απαλλάξει από τα Μνημόνια -το καταστροφικό μείγμα...- τώρα χαίρεται γιατί κατάφερε να περάσει στη Βουλή το χειρότερο απ’ όλα τα μείγματα. Και καλεί με τα λόγια και το ύφος του τον λαό να χαμογελάσει με το κατόρθωμά του και τα ελληνόπουλα να πιάσουν σειρά για τις δουλειές που έρχονται.
Εντάξει, θα χαρούν όλοι, αλλά όταν έρθει η σειρά τους. Γιατί για την ώρα το Μνημόνιο είναι ένας αδιάβαστος κι απ’ όσους τον ψήφισαν τόμος. Όταν αρχίσει η εφαρμογή του, θα εισπράξει τα χαμόγελα που αναμένει κι ο Σαμαράς...
manier-manier.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: