25.11.12

"Σπάσαν" τα τηλέφωνα...

Σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, βρισκόταν όλο το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, σύμφωνα με... πηγές της Ιπποκράτους.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στους κ.κ. Σαμαρά και Στουρνάρα ότι είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε επαφή, γνώμη, αξιολόγηση προτάσεων, με στόχο να υπάρξει οριστική λύση και απόφαση για εκταμίευση.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνικές επαφές με ηγέτες ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων, που είτε ως κυβερνητικά κόμματα είτε ως αντιπολίτευση επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα, αντιστοίχως, τη στάση των χωρών τους.

Αυτό που ιδιαίτερα επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος γι' αυτήν την τελευταία -όπως ελπίζουν στο ΠΑΣΟΚ- φάση της διαπραγμάτευσης ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η ανάγκη να αξιοποιηθεί πλήρως η εμπειρία των διεθνών συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να ελέγχονται η αποτελεσματικότητα και κυρίως οι επιπτώσεις κάθε παρέμβασης που συμφωνείται μεταξύ ευρωζώνης και ΔΝΤ για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους». «Υπάρχουν π.χ. παρεμβάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κυρίως την προσδοκώμενη αύξηση των επιπέδων ρευστότητας που είναι καθοριστικά για την υπέρβαση της ύφεσης και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας», συμπλήρωναν.

Οι ίδιες δε πηγές υπενθύμιζαν ότι στο αντίστοιχο κρίσιμο eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου ήταν πολύ σημαντική η υποστήριξη που προσέφεραν στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί και νομικοί της σύμβουλοι λόγω της μεγάλης τους εμπειρίας σε αντίστοιχα θέματα.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: