7.11.12

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή ...

Θα τοποθετηθεί ο μεταλλικός φράχτη στην Βασ. Σοφίας ...
Σε λίγο  πραγματοποιείται το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος. Εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων έχουν προγραμματίσει προσυγκεντρώσεις σε σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας από όπου στη συνέχεια θα κινηθούν προς...
το Σύνταγμα. Παράλληλα στις 5 το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας καθώς αστυνομικοί θα τοποθετήσουν τον μεταλλικό φράχτη στην Βασ. Σοφίας στα «λουλουδάδικα» ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται σε επιφυλακή στην ευρύτερη περιοχή. Η Τροχαία σταδιακά θα διακόπτει την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστή παραμένει από το πρωί η Βασ.Σοφίας από το Χίλτον έως το Σύνταγμα.

17.00. Μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνουν την Ερμού.

16.50. Εκλεισε το κέντρο της Αθήνας. Αρχισε η προσέλευση των διαδηλωτών.

16.39. Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας

16.30 Διμοιρίες των ΜΑτ έχουν κλείσει με κλούβες τη Βασ. Σοφίας στο ύψος της Ρηγίλης και δεν επιτρέπεται στον κόσμο να κινηθεί προς το Σύνταγμα. Η πρόσβαση των πεζών προς το Συνταγμα γίνεται μέσω Κολωνακίου. Επίσης δεν επιτρέπεται η κίνηση σε όλους τους κάθετους προς τη Βασ. Σοφίας δρόμους.


Από τις 3 το μεσημέρι και έως τη λήξη της βάρδιας λειτουργούν κανονικά ΗΣΑΠ και Μετρό καθώς και το Τραμ. Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός καθώς και Ακρόπολη. Επίσης κλειστές θα παραμείνουν οι στάσεις του Τραμ στο Ζάππειο και το Σύνταγμα.

Οι πρωινές συγκεντρώσεις
Το πρωί εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. Λίγο μετά τις 11:30, 200 άτομα με δίκυκλα ξεκίνησαν με κατεύθυνση το υπουργείο Εσωτερικών στη οδό Σταδίου. Ακολούθως κινήθηκαν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας όπου έκαναν κατάληψη, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Αντώνη Μανιτάκη. Η κατάληψη έληξε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι αποχώρησαν με τα δίκυκλά τους.

Στις 12 το μεσημέρι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης και αυτοκινητιστές ταξί συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην υπουργείο Μεταφορών στου Παπάγου για να διαμαρτυρηθούν για τις ρυθμίσεις του νέου Μνημονίου που απελευθερώνουν υπηρεσίες που παρέχει έως σήμερα ο κλάδος τους. Αντιπροσωπεία των δυο συνδικάτων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών κ. Ν.Σταθόπουλο για να εκδηλώσει την αντίθεση των επαγγελματιών με τις συγκεκριμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Στη συνέχεια αποχώρησαν δίνοντας ραντεβού για τις 16.00 στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης το μεσημέρι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας. Αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών των πυροσβεστών συμμετέχει το απόγευμα και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος...
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: