14.11.12

«Εκλογές πιστωτών, θα είναι οι επόμενες που θα γίνουν στην Ελλάδα»..

«Εκλογές πιστωτών», θα είναι οι επόμενες που θα γίνουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και δεν αποκλείεται να γίνουν και την Άνοιξη.

Όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Tύπου που.. παραχώρησε στην Λάρισα, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στον νομό, υπάρχει η άποψη ότι η Κυβέρνηση θα βγάλει τον χειμώνα και θα επιχειρήσει εκλογές την Άνοιξη. Ωστόσο στις εκλογές αυτές, πρόσθεσε, θα πάρουν μέρος και οι πιστωτές τους οποίους τους ενδιαφέρει να εξασφαλίσουν εναλλακτική λύση η οποία θα τους διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στα μέτρα και ένα τέτοιος πόλος-εφόσον υπάρξει αλλαγή- μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιστωτές, συνέχισε, ενδιαφέρονται να έχουν μία Κυβέρνηση 100% δική τους και αν δεν μπορούν να το πετύχουν αυτό-διότι εξαρτάται και από το λαό-θα προσπαθήσουν να πέσουν στα μαλακά. Οι επόμενες θα είναι «εκλογές πιστωτών» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα. Ενώ εκτίμησε ότι θα παίξουν ενεργό ρόλο οι συμμαχίες υπέρ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, υποστήριξε επίσης ότι η χώρα χρειάζεται ένα κόμμα που θα γίνει Κυβέρνηση και δεν θα ευθυγραμμιστεί με την Κομισιόν αλλά αντιθέτως θα συγκρουστεί εκ βάθρων, για να συμπληρώσει, ότι τον ρόλο αυτό δεν μπορεί να το παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να συγκρουστεί μόνο σε επίπεδο διαπραγμάτευσης.

Ακόμη σχολιάζοντας τις μειώσεις στις συντάξεις, διέβλεψε ότι αυτές θα συνεχιστούν και θα κυμαίνονται ανάλογα με τα αποθέματα του ταμείου δια του αριθμού των ασφαλισμένων. Δεν θα χρειάζονται είπε, αποφάσεις, για περικοπές συντάξεων. Θα ρυθμίζονται με αυτόματο πιλότο.

Αναφερόμενη στο αγροτικό ζήτημα η γ. γ του ΚΚΕ σχολίασε ότι σήμερα ο αγρότης δεν σώζεται με 1 ευρώ φθηνότερο πετρέλαιο, υπάρχει ανάγκη αλλαγής, και υποστήριξε ότι η αγροτική παραγωγή θα πρέπει να συνδεθεί με το γενικότερο σχεδιασμό της κοινωνικοποιημένης οικονομίας.

Η κ. Παπαρήγα, ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων:«είμαστε στην Ευρώπη των καπιταλιστών και απορρίπτουμε την θέση που προβάλουν τα κόμματα στην Βουλή ότι θα υπάρξει λύση υπέρ των λαών μέσα από αυτή την Ευρώπη. Η Ευρώπη των λαών θα πάρει σάρκα και οστά όταν οι λαοί βρεθούν στην εξουσία στις περισσότερες χώρες και μάλιστα στις ισχυρές χώρες». Ενώ, υπογράμμισε ότι όποια λύση και αν προκριθεί για το ελληνικό χρέος συνεπάγεται νέα σκληρά μέτρα διαρκείας εις βάρος του λαού. Επανέλαβε ότι αυτό που χρειάζεται είναι αποδέσμευση από την ΕΕ λαϊκή εξουσία στην πολιτική και κοινωνική ιδιοκτησία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Νωρίτερα η κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε την μονάδα ειδικής αγωγής «Αριστέας» στη Γιάννουλη και τη μονάδα χρονίων παθήσεων-κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες «Αριστέας» στον Αμπελώνα ενώ μετά την συνέντευξη τύπου ακολούθησε και συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων στην ΕΑΣ Λάρισας και με σωματεία και φορείς του χώρου της Υγείας.

Το απόγευμα η Α. Παπαρήγα θα μεταβεί στο Βόλο, όπου στις 6.30 μμ. θα έχει συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας και στις 7 μμ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: