8.11.12

Παναγιωτακόπουλος: Να φύγει το ΠΑΣΟΚ απο την κυβέρνηση...

http://www.tokarfi.gr
Το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με δήλωσή του καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο να φύγει από την κυβέρνηση και να συγκροτήσει άμεσα επιτροπή σωτηρίας του κινήματος.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παναγιωτακόπουλου:...


«Ο κύκλος έκλεισε. Όλοι έκαναν το «καθήκον» τους. Η χώρα να υποθέσω ότι «σώθηκε»!

Για άλλη μία φορά οι κυβερνώντες εξάντλησαν το μένος τους στον απλό κόσμο, στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Γρήγορα θα αποδειχθούν κούφια λόγια τα περί τελευταίων μέτρων, περί ανάκαμψης και επανεκκίνησης της οικονομίας. Όπως αποδείχθηκαν πλάνη τα υπεσχημένα των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως αποδείχθηκαν ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Επάνω στα συντρίμμια μιας διαλυμένης κοινωνίας, το πείραμα της βίαιης φτωχοποίησης μπορεί να βαφτίζεται «σωτηρία», αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Οι καρποί αυτών των αποφάσεων και αυτών των επιλογών πολύ σύντομα θα αποτελέσουν τη βάση ενός νέου εφιαλτικού τοπίου για το λαό και τη χώρα.

Τα μνημόνια ήταν λάθος όχι μόνο στην εφαρμογή τους και για αυτό οι ευθύνες είναι αποκλειστικά της ελληνικής πλευράς – όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και στην σύλληψή τους που συνιστούν ευθύνη κυρίως των δανειστών- τροϊκανών διότι τέτοιο οικονομικό μοντέλο δεν υπάρχει πουθενά.

Εδώ και δύο χρόνια προειδοποιήσαμε, σε όλους τους τόνους για τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής. Εμείναμε στις απόψεις μας για την αναγκαιότητα αλλαγής στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης.

Φωνάξαμε πολλές φορές, όχι μόνο για τα κοινωνικά αποτελέσματα, αλλά και για το βαρύ τίμημα που πληρώνει το ΠΑΣΟΚ με την εμμονή του σε λανθασμένες πολιτικές, έξω και πέρα από τις αρχές του. Προειδοποιούσαμε ότι η ολομέτωπη σύγκρουση με την κοινωνία, μόνο την απαξίωση της δημοκρατικής παράταξης θα επιφέρει.

Οι ηγετικές ομάδες από το 2009 μέχρι και σήμερα κώφευαν. Όσοι χάραξαν και υλοποίησαν πολιτικές, ακολούθησαν μονότονα το δρόμο που τους έδειξαν οι δανειστές. Συντρίμμια η χώρα, κουρέλια το ΠΑΣΟΚ.

Το μίκρυναν, το προσάρμοσαν στα δικά τους πολιτικά μέτρα. Και το έφεραν ένα βήμα πριν το οριστικό πολιτικό του τέλος.

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ.

Η ιστορία κατέγραψε για τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί, τη βαριά πολιτική τους ευθύνη. Ο λαός μας είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το δρόμο που αποφάσισαν, κατόπιν υποδείξεων, απειλών, ψεύτικων διλημμάτων και των έξωθεν εντολών. Δρόμος στρωμένος μόνο με αγκάθια για τους πολλούς, δρόμος χωρίς ελπίδα.

Έκλεισε και ο κύκλος αυτών των πολιτικών για το ΠΑΣΟΚ. Το φωνάζει η κοινωνία, το καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, το προβλέπουν όλοι: Αυτές οι πολιτικές, οι ασύμβατες με τις αρχές μας και τις κοινωνικές ανάγκες, αυτές οι πολιτικές των νεοσυντηρητικών «εγκεφάλων», πρέπει να τελειώσουν ΤΩΡΑ!

Το ΠΑΣΟΚ για να παραμείνει ο βασικός κορμός της δημοκρατικής παράταξης, για να μπορέσει να απευθυνθεί και πάλι στο λαό, για να διεκδικήσει και πάλι τη θέση του στην πολιτική ιστορία του τόπου σαν πρωταγωνιστής και όχι σαν θλιβερός κομπάρσος, πρέπει να βάλει τέλος στα λάθη που το οδήγησαν στο σημερινό σημείο.

Η σημερινή του ηγεσία οφείλει να αντιληφθεί το μέγεθος της ιστορικής της ευθύνης. Τα στελέχη του – όσα απέμειναν και αγωνιούν- πρέπει να αποφασίσουν αν θα διασώσουν όχι μόνο την ιστορική του κληρονομιά αλλά και ένα κίνημα που προσέφερε τα μέγιστα στη χώρα και ευτελίστηκε στο πείραμα της άσκησης νεοφιλελεύθερης πολιτικής με σοσιαλιστικό προσωπείο.

Η μοναδική διέξοδος είναι ο επαναπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ στον προοδευτικό χάρτη της χώρας. Η αποκοπή του από κάθε συμμετοχή σε αυτές τις νεοσυντηρητικές πολιτικές. Η έμπρακτη αναγνώριση των λανθασμένων πολιτικών επιλογών.

Η χάραξη μιας νέας πορείας που βασανιστικά θα επαναφέρει το κίνημα στο δρόμο της προόδου.

Είναι προφανές ότι δεν υπολογίζω σε αυτή τη διαδρομή, σε αυτή την προσπάθεια, όσους δεν έκρυψαν τη λαγνεία τους για την κυβερνητική εξουσία, αλλάζοντας σαν τον χαμαιλέοντα “πιστεύω” και πολιτικές κατευθύνσεις. Όσοι δόξασαν την κεντροδεξιά αναζητώντας μια κυβερνητική θέση, όσοι κατευθύνθηκαν αλλού προσπαθώντας να εξαγνιστούν από τη βαριά ευθύνη της συμμετοχής τους στην καταστροφική πορεία που ακολουθήθηκε.

Καλώ τον Πρόεδρο να αναλογιστεί την κρισιμότητα των στιγμών. Καλώ κάθε συντρόφισσα και σύντροφο, που μαζί δώσαμε αγώνες για τη δημοκρατία και την πρόοδο, να δώσουμε και αυτή τη μάχη προκειμένου να αλλάξουμε την πορεία.

Μια πορεία που ΑΠΑΙΤΕΙ:

1. Αποχώρηση από την Κυβέρνηση. Αυτή η κωμωδία πρέπει να τελειώσει. Το ΠΑΣΟΚ της προόδου δεν μπορεί να ταυτίζεται με την παράταξη της υποτέλειας και με τα εν Ελλάδι καλά παιδιά των δανειστών.

2. Συγκρότηση Επιτροπής Σωτηρίας ΣΗΜΕΡΑ, συγκρότηση μιας διαφορετικής ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ με τη συμμετοχή όσων μπορούν σήμερα να προσφέρουν στη διαμόρφωση μιας προοδευτικής λύσης για την έξοδο από την ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική και στρατηγική του κρίση. Εδώ δεν υπάρχουν ρόλοι, ούτε βατήρες για την ανέλιξη σε άλλα αξιώματα. Μόνο η διάθεση και η θέληση για τη σωτηρία της παράταξης αλλά και η συμφωνία για την ανάδειξη νέων ανθρώπων που θα μπορούν να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ημέρα.

3. Αναθεώρηση των πολιτικών επιλογών της τελευταίας διετίας και διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου εξόδου από την κρίση μαζί με κάθε δημοκρατική και προοδευτική δύναμη του τόπου.

4. Επαναπροσδιορισμός σε προοδευτική κατεύθυνση. Να τελειώσουν οι «αναζητήσεις» στα θολά νερά μιας υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας που χωρά τα πάντα και προσαρμόζεται κατά το δοκούν.

5. Επαναπροσδιορισμός της προοδευτικής φυσιογνωμίας του κινήματος στο πλαίσιο των διαδικασιών ενός Δημοκρατικού – Συμμετοχικού – Αντιπροσωπευτικού Συνεδρίου, όπου θα συζητηθούν τα πάντα, θα αποφασιστούν τα πάντα και θα αποτελέσει την έναρξη της νέας πορείας προς το λαό. Ένα Συνέδριο Αποφάσεων, Δράσεων αλλά και Απενοχοποίησης, από τα συντηρητικά σύνδρομα του πρόσφατου παρελθόντος. Ένα Συνέδριο ανατροπής των νεοσυντηρητικών αντιλήψεων που οδήγησαν το κίνημα στο τέλος του.

Συνέδριο αποφάσεων για όλα τα θέματα.

Είναι ώρα ευθύνης και αποφάσεων.

Είναι ώρα επιλογής ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: