22.11.12

Εκανε θελήματα στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...



Ο 22χρονος Ζ.Μ. συνελήφθη στις 15 Νοεμβρίου στο Βόλο, όταν διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μολότοφ και φυσίγγια με το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έκανε θελήματα για τη "Χρυσή Αυγή".

Σύμφωνα με ... δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο 22χρονος φέρεται να ομολόγησε αρχικά ότι στόχος του ήταν να πυρπολήσει αυτοσχέδιο τζαμί στην οδό Αδμηττού στον Βόλο και ισχυρίστηκε πως ενεργούσε κατ' εντολήν μελών της "Χρυσής Αυγής", οι οποίοι κατά καιρούς του εξασφάλιζαν μεροκάματα σε αγροτικές εργασίες.

Ο δικηγόρος του νεαρού, Δ. Γκούβας, δήλωσε στην εφημερίδα: «Έκανε διάφορες αγροτικές δουλειές, στις οποίες τον έστελναν μέλη της Χρυσής Αυγής. Εξασφάλιζε έτσι 5 - 10 μεροκάματα που χρειαζόταν για να συντηρήσει την οικογένειά του. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί 14 μηνών».

Μαζί με τον 22χρονο είχαν συλληφθεί και άλλα δύο άτομα, 21 και 26 ετών, που όμως αθωώνονται με την κατάθεση του νεαρού που υποστήριξε πως δεν γνώριζαν ότι στο αυτοκίνητό του μετέφερε βόμβες μολότοφ.

Ωστόσο, σε έρευνα στα σπίτια τους βρέθηκαν εφημερίδες της "Χρυσής Αυγής", φυλλάδια και φέιγ βολάν με προπαγανδιστικό υλικό του κόμματος, ενώ όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ κατασχέθηκαν επίσης δύο μαχαίρια, κουκούλες και κενά μπουκάλια.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν δε, ότι κατά την είσοδό τους στο γραφείο του εισαγγελέα, οι δύο νεαροί κάνοντας επίδειξη δύναμης, σηκώθηκαν όρθιοι και χαιρέτισαν ναζιστικά.

Σημειώνεται ακόμη, ότι σύμφωνα με πληροφορία της εφημερίδας, οι τρεις συλληφθέντες δεν γνωρίζονταν καιρό μεταξύ τους, αλλά είχαν συναντηθεί στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" στον Βόλο.

Πάντως, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας, στελέχη της "Χρυσής Αυγής" Μαγνησίας διέψευσαν ότι οι συλληφθέντες είχαν οποιαδήποτε σχέση με το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: