18.11.12

Με αφορμή τον αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου στο Δουβλίνο...

H κρίση ακουμπά και τις περιγραφές...
Στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής στην Ιρλανδία το MEGA έπαιξε… μπάλα μόνο του και είχε μια καλή παρουσία με τον έμπειρο Χρήστο Σωτηρακόπουλο να κάνει μια ακόμη καλή μετάδοση, όπως το ίδιο συνέβη με τον ... επίσης έμπειρο ρεπόρτερ της Εθνικής ομάδας Αλέξη Σωτηρόπουλο. Το μόνο ακατανόητο είναι γιατί είχαν έναν ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου και όχι δυο όπως κάνουν πάντα στα ματς της Εθνικής.

Από την άλλη πλευρά, η ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ δεν καταδέχτηκε καν να στείλει αποστολή στο Δουβλίνο, παρ’ ότι έχει τα δικαιώματα των αγώνων, με αποτέλεσμα να μην ακουστεί η επίσης έμπειρη φωνή του Αλέξη Σπυρόπουλου.

Από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα, με εξαίρεση την ΕΡΤ που στάθηκε στο ύψος της… Το πληρέστερο ρεπορτάζ ήταν του ART (πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ), το οποίο δεν χάνει αποστολή, όχι μόνο της Εθνικής, αλλά και των άλλων ομάδων.

Η οικονομική κρίση όμως χτύπησε… αλύπητα – ως προς την ποιότητα, και τα ραδιόφωνα που ήταν τραγωδία! Ο πολυδιαφημισμένος ΣΠΟΡ FM κοιτά μάλλον το ταμείο του, αφού όχι μόνο δεν ακούστηκε η γνώριμη φωνή του Χελάκη, αλλά μια άλλη μπάσα φωνή, η οποία ανήκει στον ρεπόρτερ της SPORTDAY. Αποτέλεσμα; Σε συνδυασμό με τον άθλιο ήχο που έφθασε στην Ελλάδα (πιθανότατα προερχότανε από κινητό τηλέφωνο) το μόνο που κατάφερε ο πρώτος αθλητικός σταθμός ήταν να στείλει τους ακροατές στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο!

Δυστυχώς στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ τα πράγματα ήταν χειρότερα, αφού η φωνή του απεσταλμένου παρ’ ότι είχε καθαρό ήχο, δεν θύμιζε περιγραφή αγώνα, αλλά απαγγελία! Και ξέρετε γιατί; Διότι ο συγκεκριμένος απεσταλμένος, δεν κάνει περιγραφές αγώνων!

Στον ΣΕΝΤΡΑ, που είχε καλό ήχο, η κατάσταση ήταν περίπου η ίδια, με τον απεσταλμένο να προσπαθεί, αλλά η απειρία του να τον προδίδει. Έτσι ήταν πέρα για πέρα εμφανής η απουσία του Νίκου Κατσαρού που ως γνωστόν έχει αποχωρήσει από τον σταθμό.

Ο ΣΚΑΙ ακολούθησε το ρητό «Η μπάλα στην εξέδρα» και το παράδειγμα του ΟΤΕ σνομπάροντας τον αγώνα και γλυτώνοντας φυσικά τα έξοδα!

Συμπέρασμα (1): το Mega στάθηκε στο ύψος του.

Συμπέρασμα (2): Μακάρι να μην προκριθεί η Εθνική και αναγκαστεί να βρεθεί στο μουντιάλ της μακρινής Βραζιλίας… Αφού θα γελάσει κάθε πικραμένος με τα media της μνημονιακής Ελλάδας!

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: