5.11.12

"Προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων η επίθεση ακροδεξιών"...



Αντιδράσεις στον χώρο των ΜΜΕ προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο η επίθεση ακροδεξιών στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Μιχάλη Τεζάρη ο οποίος κάλυπτε τα επεισόδια στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα , τη νύχτα του Σαββάτου.

Σε ... χθεσινή ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι « το γεγονός αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας εκφοβισμού των δημοσιογράφων με στόχο τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και της χειραγώγησης της ενημέρωσης. Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΙ, στην οποία μάλιστα παραθέτουν λεπτομέρειες για το συμβάν. «Ο συνάδελφος, αφού περικυκλώθηκε από μία ομάδα εξαγριωμένων φασιστών, γιατί τόλμησε(!) να επιχειρήσει να τραβήξει μία φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο, τελικά προπηλακίστηκε, γρονθοκοπήθηκε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Τα μέλη της φασιστικής ομάδας, έφτασαν στο σημείο να κλέψουν ακόμη και την δημοσιογραφική του ταυτότητα!». Ερωτήματα όμως εγείρονται για μια ακόμα φορά και για τη στάση της καθώς σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων του ΣΚΑΙ η επίθεση εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια αστυνομικών.

«Σημαντικό ρόλο έπαιξε η «χαλαρή» παρουσία των αστυνομικών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων εναντίον των κατοίκων της περιοχής, δεν έκαναν καμία προσαγωγή μελών της «Χρυσής Αυγής» που κατέστρεψαν τα καταστήματα και τις περιουσίες πολιτών. Όπως ακριβώς δεν επιχείρησαν να σταματήσουν και την χειροδικία των φασιστών εναντίον του δημοσιογράφου, η οποία έγινε μπροστά στα μάτια τους».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «καταδικάζουμε την νέα απαράδεκτη επίθεση των μελών της «Χρυσής Αυγής» κατά του δημοσιογράφου κόσμου, καθώς και κάθε προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης, αλλά και την όποια προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων με στόχο τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: