5.11.12

Θολό τοπίο στην πράσινη ΚΟ...


...ενώ ο Σκανδαλίδης «βρίσκεται σε περίσκεψη»...
Κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία στην Ιπποκράτους καθώς πλησιάζουν οι ημέρες για την κρίσιμη ψηφοφορία των μέτρων και το εσωκομματικό τοπίο παραμένει θολό σε σχέση με τον αριθμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που... θα υπερψηφίσουν τον εφαρμοστικό νόμο.

Μέχρι στιγμής δύο από τους συνολικά τριάντα τρεις βουλευτές του κόμματος έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσουν, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος άλλων τεσσάρων στελεχών, των κ.κ. Σκανδαλίδη, Μπόλαρη, Τζάκρη και Κουτσούκου.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν έδειξε να μεταπείθεται στην κατεύθυνση της ψήφισης του πακέτου ούτε μετά την 20λεπτή του συνάντηση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο του κόμματος το Σάββατο το μεσημέρι και όλα δείχνουν ότι θα λάβει την οριστική του απόφαση την ημέρα της ψηφοφορίας. Παράγοντες της Ιπποκράτους σχολίαζαν αργότερα ότι «ο Κώστας βρίσκεται σε περίσκεψη».

Σήμερα το πρωί ο Βαγγέλης Βενιζέλος, συνεχίζοντας τον κύκλο των προσωπικών του επαφών, έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος έχει δηλώσει στα «ΝΕΑ» ότι θα ψηφίσει εφαρμόζοντας αυτά που λέει το Σύνταγμα.

Επίσης χθες το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος με πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι περιμένει να δει πρώτα τα μέτρα πριν μιλήσει για το θέμα της ψηφοφορίας.

Παράλληλα, ο Μίμης Ανδρουλάκης διευκρίνισε χθες ότι θα ψηφίσει τα μέτρα, όχι όμως και τα κονδύλια του υπουργείου Εργασίας στο σχέδιο προϋπολογισμού.

Κατηγορηματικοί ως προς την καταψήφιση των μέτρων παραμένουν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής.

Στον αντίποδα ο Ανδρέας Λοβέρδος με σημερινό του άρθρο στα «ΝΕΑ» επισημαίνει ότι θα ψηφίσει τα μέτρα. «Τρεις φορές ως υπουργός και βουλευτής και σήμερα τέταρτη φορά ως βουλευτής θα κάνω το καθήκον μου. Θα στηρίξω τη συμφωνία των τριών αρχηγών, που εμπεριέχει τα αποτελέσματα μιας πολύμηνης διαπραγμάτευσης», αναφέρει και αφήνοντας αιχμές για τους διαφωνούντες προσθέτει: «Θα μπορούσα να πω «αρκετά», ας σηκώσουν τώρα το βάρος οι άλλοι, που υποσχέθηκαν, που έταξαν, που μιλούσαν για ανύπαρκτα «άλλα μείγματα»! Δεν είναι όμως εθνικά και πολιτικά ορθή και ωφέλιμη μια τέτοια συμπεριφορά».

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: