14.11.12

Ερώτηση Τ. Κουίκ για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς στις ΗΠΑ και τον Καναδά...


Τον κίνδυνο αφελληνισμού της σημερινής γενιάς των Ελληνόπουλων της Διασποράς, άμεσο απότοκο της συρρίκνωσης των θέσεων των Ελλήνων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό κατ’ εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων, επεσήμανε με...
Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Εδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου, Τέρενς Κουίκ.

Σε σειρά Ερωτήσεων που έχει υποβάλλει για την παιδεία των Ομογενών σε Αίγυπτο και Γερμανία, ο Τέρενς Κουίκ διερευνά τώρα την κατάσταση που επικρατεί τόσος στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον Καναδά εφόσον δυστυχώς, σε πολλές περιοχές «τα παιδιά τρίτης, τέταρτης ή και πέμπτης γενιάς που πάνε τώρα σχολείο έχουν χάσει ακόμα και ολοκληρωτικά την επαφή τους με την ελληνική γλώσσα».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστό ότι σε εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων έχουν συρρικνωθεί οι θέσεις των Ελλήνων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, ακόμα και στα σημαντικότερα κέντρα της Ομογένειας.

Στη σειρά των Ερωτήσεων που σας έχω υποβάλλει για Αίγυπτο και Γερμανία, έρχομαι τώρα να διερευνήσω την κατάσταση που επικρατεί τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον Καναδά, εκεί όπου εξελίσσονται οι γενιές των μεταναστών και σε πολλές περιοχές τα παιδιά τρίτης, τέταρτης ή και πέμπτης γενιάς που πάνε τώρα σχολείο έχουν χάσει ακόμα και ολοκληρωτικά την επαφή τους με την ελληνική γλώσσα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε:

1.Πόσοι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν αποσπαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά; Ζητώ συγκεκριμένο αριθμό.

2.Πόσοι είναι δάσκαλοι και πόσοι είναι καθηγητές;

3.Σε ποιες πόλεις και σε ποια σχολεία έχουν αποσπαστεί. Ζητώ το συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευτικών για τα συγκεκριμένα σχολεία, όπως και το όνομα των σχολείων αυτών.

4.Ποιες ειδικότητες καλύπτουν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί; Είτε δάσκαλοι είτε καθηγητές;

5.Ποιοι φορείς ομογενών υπέβαλλαν τις σχετικές αιτήσεις για κάθε σχολείο ξεχωριστά; Εκτός και εάν το Υπουργείο όρισε τις αποσπάσεις από μόνο του με βάση τους προηγούμενους πίνακες των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

6.Ποια η αναλογία των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών που διδάσκουν;

Το θεωρώ αυτονόητο ότι αυτή τη φορά οι απαντήσεις θα δίδονται μία-μία επί των συγκεκριμένων ερωτήσεων που σας έθεσα με βάση τον αύξοντα αριθμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: