20.11.12

Νέα κόντρα Ντερμπεντέρη - ΣΥΡΙΖΑ...


... με θέμα τους «νταβατζήδες του δημοσίου»...
Μία νέα κόντρα ξέσπασε σήμερα το πρωί μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Πρετεντέρη με αφορμή το σημερινό άρθρο του δημοσιογράφου στα «Νέα».

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τη... χθεσινή δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει όσους βγουν σε διαθεσιμότητα ο κ. Πρετεντέρης αναφέρει στο άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

«Δεν περίμενα ποτέ από ένα συνεπές αριστερό κόμμα με κοινωνικές ευαισθησίες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να φροντίσει μόνο τους δυο χιλιάδες επτακόσιους πενήντα υπαλλήλους των ΟΤΑ και όχι το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων που πλημμυρίζουν τη χώρα. Και επειδή η αριστερή μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας είναι παλαιόθεν γνωστή και δοκιμασμένη, θεωρώ αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσλάβει στο Δημόσιο μόνο τους δύο χιλιάδες επτακοσίους πενήντα αλλά και το υπόλοιπο ενάμισι εκατομμύριο. Τι θα τους κάνει; Θα τους στείλει ελπίζω στους ΟΤΑ ή όπου αλλού οι περικοπές του Φούχτελ έχουν δημιουργήσει αφόρητες ελλείψεις. Πράγμα που σημαίνει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις του η ανεργία μεν θα αντιμετωπιστεί ριζικά αλλά η Ελλάδα θα φθάσει αισίως τα δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους – και κάτι ψιλά».

Διαβάζοντας το άρθρο ο Νίκος Παππάς διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα έσπευσε να απαντήσει.

«Ο κ. Πρετεντέρης λέει ότι θα αυξήσουμε τους υπαλλήλους του δημοσίου στα 2.2 εκ. Τους νταβατζήδες του δημοσίου σίγουρα θα τους μειώσουμε» έγραψε στο Twitter του.



Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ανέφερε σχετικά: «Σιγά μην ρωτήσουμε τον κ. Πρετεντέρη. Άλλωστε γνωρίζουμε τις πολιτικές του τοποθετήσεις και το περιεχόμενο των άρθρων του».

Πηγή newpost.gr


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: