8.11.12

ΟΣΦΠ: Ο Μήτρογλου σκοράρει με συχνότητα… Ρονάλντο...

Γεωργάκης Γιάννης
Ο επιθετικός των Ερυθρόλευκων πετυχαίνει γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ κάθε 74’
Ο Κώστας Μήτρογλου δεν διαθέτει την ταχύτητα, την τεχνική και την εκτελεστική δεινότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ σκοράρει σχεδόν με...
την ίδια συχνότητα που ο πορτογάλος στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχει πετύχει 3 γκολ σε 4 αγώνες και φιγουράρει στην πρώτη οκτάδα των σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον η στατιστική υπηρεσία της UEFA του πιστώνει την ασίστ στο γκολ που σημείωσε ο Μασάντο την περασμένη Τρίτη εναντίον της Μονπελιέ.

Ο Μήτρογλου για να πετύχει τα 3 γκολ χρειάστηκε 221’ και 10 τελικές προσπάθειες. Εναντίον της Σάλκε αγωνίστηκε 21’ χωρίς να σκοράρει ή να εκδηλώσει κάποια τελική προσπάθεια. Εναντίον της Αρσεναλ στο Λονδίνο ξεκίνησε και τελείωσε τον αγώνα με 1 γκολ σε 5 τελικές. Στον πρώτο αγώνα με την Μονπελιέ στη Γαλλία μπήκε στο παιχνίδι αλλαγή στο 70’ και κατάφερε να σκοράρει στην μία τελική προσπάθεια που πραγματοποίησε, ενώ στον επόμενο αγώνα με τη Μονπελιέ ξεκίνησε πάλι βασικός σημειώνοντας 1 γκολ σε 4 τελικές προσπάθειες. Εν ολίγοις, ο 24χρονος άσος των Ερυθρολεύκων χρειάζεται 3,3 τελικές προσπάθειες για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και σκοράρει κάθε 74’.

Ο Ρονάλντο είναι επικεφαλής στη λίστα των σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ με 5 γκολ σε 4 παιχνίδια. Για να σημειώσει τα 5 γκολ χρειάστηκε 27 τελικές προσπάθειες (τις 10 στον αγώνα με την Μάντσετσερ Σίτι) και 360’ παιχνιδιού. Εν ολίγοις, σκοράρει κάθε 72’ και έπειτα από 5,2 τελικές.

Η εκτελεστική δεινότητα του επιθετικού του Ολυμπιακού δεν αμφισβητείται. Οταν βρεθεί απέναντι στο τερματοφύλακα ή με την μπάλα σε θέση βολής εντός περιοχής, βρίσκει στόχο όσο ελάχιστοι. Για ελληνικά δεδομένα είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ. Αν διέθετε εκρηκτικότητα, στο ένας εναντίον ενός άφηνε παρασάγγας πίσω του τον αντίπαλο αμυντικό και δεν είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, εύκολα θα μπορούσε να λάμψει σε κάποιο πρωτάθλημα πιο προηγμένο από το ελληνικό....
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: