17.11.12

Τι γύρευαν οι πρώην υπουργοί στο Χίλτον;...




Ήταν σαν να είχαν δώσει μυστικό ραντεβού: Τέσσερα προβεβλημένα στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού ΠαΣοΚ (και οι τέσσερις είναι πρώην υπουργοί) βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον ίδιο χώρο, αλλά σε ... διαφορετικά τραπέζια (πιθανόν για «ξεκάρφωμα») στο Χίλτον. 
Οι κκ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Α. Λοβέρδος κάθονταν στο ίδιο τραπέζι και συζητούσαν χαμηλοφώνως, αν και από τις χειρονομίες που έκαναν, έβγαζε κανείς το συμπέρασμα πως δεν συμφωνούσαν σ΄ όλα. Σε διπλανό τραπέζι ήταν ο κ. Ι. Ραγκούσης και λίγα μέτρα δεξιότερα ο κ. Γ. Φλωρίδης. 
Εκείνο που παρατήρησα ήταν και οι τέσσερις φρόντιζαν με κάθε τρόπο να μην εμφανίζονται στο «Βυζαντινό» ως ομάδα. Ο κ. Φλωρίδης μάλιστα δεν είχε καμία συζήτηση με τους υπόλοιπους τρεις. Βρέθηκε, όπως έλεγε, τυχαίως εκεί.
***
Πρώτος έφυγε ο κ. Ραγκούσης, χαιρετώντας όμως θερμά τους υπόλοιπους και είπε μεγαλοφώνως προφανώς για να ακουστεί ότι «εγώ βρίσκομαι εδώ με κάτι φίλους». Πράγματι μαζί του ήταν και δύο - τρία άτομα που οι συνεργάτες μου τους είδαν στις συγκεντρώσεις του Π - 80.Ο κ. Ραγκούσης όμως πριν αποχωρήσει είχε συζήτηση με τους κκ. Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη και για το ΠαΣοΚ, και για την κεντροαριστερά και για το νόμο περί ιθαγένειας «που πάνε να τον καταργήσουν».Το καλύτερο όμως σας το άφησα στο τέλος. Τι συζητούσαν (απολαμβάνοντας τον αξίας 5,50 ευρώ καπουτσίνο του Χίλτον) οι κκ. Χρυσοχοϊδης και Λοβέρδος;
***
Πρώτα απ΄ όλα σας ενημερώνω ότι οι δύο πρώην υπουργοί, ουδέποτε - παρά τα όσα πέρασε μετεκλογικά το ΠαΣοΚ - έπαψαν να συνομιλούν. Συναντώνται συχνά, συνομιλούν σχεδόν καθημερινά. Τώρα γιατί βρέθηκαν στο Χίλτον είναι άλλη ιστορία. Επειδή, όπως ειπώθηκε, υπήρξαν κάποιες διαρροές ότι υπάρχει μεταξύ τους ανταγωνισμός, ότι θέλουν δήθεν να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠαΣοΚ κτλ. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι για άλλη μια φορά συμφώνησαν να είναι σε επαφή, να συγχρονίζουν το βήμα τους (αν προτιμάτε), αλλά κάτι το «αλμυρό» η συζήτηση, όσο κι αν ορισμένοι θα περίμεναν, δεν υπήρχε, όπως διευκρίνισε ο ένας από τους δύο σε συνεργάτη μου.


"ΒΗΜΑτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: