6.11.12

Οι θέσεις των εκλογικών υποψηφίων για τα ελληνικά θέματα...

By Μαρίνα Δρίτσα
Ο Αμερικανικός λαός ψηφίζει σήμερα για την εκλογή του 45ου προέδρου του αφού η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Αν και οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζουν το τοπίο για το...
νικητή των σημερινών εκλογών, σύμφωνα με ουδέτερους αναλυτές και στατιστικολόγους, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκεντρώνει μεγαλύτερο αριθμό εκλεκτόρων.

Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής βασικά συζητήθηκαν στη μία από τις τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις, ήταν η Μέση Ανατολή (Ισραήλ, Συρία, Ιράν, Λιβύη) με τον πρόεδρο Ομπάμα να προβάλλει τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ, την προγραμματισμένη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Δεν έγινε ιδιέταιρη αναφορά στη χώρα μας,με εξαίρεση τις “υποτιμητικές επισημάνσεις” για την Ελλάδα, όπως τις χαρακτήρισαν αρκετοί ομογενείς, από τον Μιτ Ρόμνεϊ, σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα στήριξε την Ελλάδα για να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ενώ παρότρυνε και “πίεζε” τους Ευρωπαίους να δράσουν με περισσότερη αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Όσον για την Κύπρο, σύμφωνα πάντα με τις απόψεις στελεχών της Ομογένειας και ελληνοαμερικανικών φορέων, η κυβέρνηση Ομπάμα υποστήριξε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιοποίηση της Οικονομικής Αποκλειστικής Ζώνης (ΑΟΖ) και απέφυγε να ενθαρρύνει οποιαδήποτε τουρκική κίνηση για αναβάθμιση του ψευδοκράτους στις κατεχόμενες περιοχές του νησιού.
(πηγή : ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια: