25.11.12

Διαψεύδει η ΕΚΤ τα σενάρια για νέο κούρεμα ...



Ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) απέρριψε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Στην «αντίπερα όχθη», στέλεχος του ΔΝΤ, διεμήνυσε σήμερα πως... το ταμείο δεν σχολιάζει «φήμες και εικασίες», διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε συνέντευξή του στην Bild Zeitung, ο Άσμουσεν ξεκαθάρισε πως για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος, απαιτείται μία δέσμη μέτρων.

«Ένα κούρεμα δεν συγκαταλέγεται στις λύσεις αυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι η Ευρωομάδα τη Δευτέρα θα λάβει μια πολιτική απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου».

Πάντως, η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της σημείωσε πως: «μπορεί η Γερμανία και τα περισσότερα κράτη της ΕΕ να απορρίπτουν το ενδεχόμενο να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις τους, ωστόσο το μέτρο αυτό θα μπορούσε απλώς να μετατεθεί χρονικά και όχι να αποφευχθεί».

Με βάση τις πληροφορίες της εφημερίδας, την περασμένη Δευτέρα στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση διεθνών πιστωτών της Αθήνας με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην οποία συζήτησαν το ενδεχόμενο της παραίτησής τους, από τις οικονομικές απαιτήσεις τους το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: