23.11.12

«Μαλάκωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ για Αχελώο...


Αρνητικός συνεχίζει να παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου ποταμού, αλλά για πρώτη φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε παράθυρο αναθεώρησης για το μέλλον.
Πιο συγκεκριμένα, για τα έργα μεταφοράς νερού από τον Αχελώο, ο...
κ. Σκουρλέτης είπε «ότι οι πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχουν αλλάξει. Η αντίθεση παραμένει και ανάλογα τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στο μέλλον, το ζήτημα θα εξεταστεί με εμπεριστατωμένη μελέτη όλων των παραμέτρων».

Κατά τα άλλα, πολλοί φίλοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από όλο το νομό Καρδίτσας προσήλθαν χθες το βράδυ στο Εργατικό κέντρο για να συμμετάσχουν στην ανοιχτή συνέλευση του κόμματος. Κεντρικός εισηγητής ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο κ. Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος παρουσίασετο σχέδιο Διακήρυξης ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου και 1-2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Σκουρλέτης «η πανελλαδική συνδιάσκεψη γίνεται προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για τη μετεξέλιξητου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο πλουραλιστικό, δημοκρατικό πολιτικό φορέα που θα εφαρμόσει πολιτικές μέσα από την ταξική ανάλυση της κοινωνικής πραγματικότητας».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ότι δεν θα αφήσει να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «προκαλεί χαμόγελα, εκτός κι' αν εννοεί να πάνε οι θυσίες του ελληνικού λαού στις τσέπες των δανειστών».

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να αξιοποιήσει την διαφορά απόψεων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στους κόλπους της Ευρωζώνης, παρά παρακολουθεί άφωνη τις δραματικές εξελίξεις. «Δεν αρθρώνει λέξη για κούρεμα του χρέους, καθώς ο κ. Σαμαράς αγκάλιασε την κ. Μέρκελ και πορεύονται μαζί με εφαρμογή μιας πολιτικής που οδηγεί στον κοινωνικό όλεθρο, σε ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός μιλάει για τεχνικές δυσκολίες και έχει χάσει κάθε αξιοπιστία. Είπε ότι στις 16 Νοεμβρίου θα τελειώσουν τα χρήματα, αν δεν πάρουμε τη δόση. Αυτός δεν ήταν παρά ένας ακόμη ωμός εκβιασμός» υπογράμμισε χαρακτηριστικά!

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για έξοδο της Ελλάδας από την καταστροφική δίνη της οικονομικής κρίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ότι το πλάνο είναι συγκεκριμένο και ρεαλιστικό με βασικές πολιτικές κατευθύνσεις την ακύρωση του μνημονίου και διαπραγμάτευση με προϋποθέσεις, το πάγωμα της αποπληρωμής, τη διαγραφή μέρους του χρέους και την ύπαρξη "ρήτρας ανάπτυξης" στα πρότυπα της συμφωνίας του 1953 που είχε οδηγήσει στην ανάπτυξη τη μεταπολεμική Γερμανία.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στον περιφερειακό Τύπο ο οποίος όπως τόνισε επιτελεί ξεχωριστό πολύτιμο έργο σε σχέση με τα κεντρικά ΜΜΕ και περνάει πολύ δύσκολες ώρες, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει πολλά από τα αιτήματά του, όπως βέβαια και αυτά των δημοσιογράφων....
 http://thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: