16.11.12

Στο φως οι συνομιλίες των ενστόλων με τους "μαφιόζους" της Κρήτης...



Στο φως ήρθαν οι συνομιλίες των τριών ενστόλων από την Κρήτη, με τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν στο ... νησί και με τη δράση τους προφύλασσαν τους συγκατηγορούμενούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί γίνεται αναφορά σε μία αστυνομική επιχείρηση που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στο Λασίθι και αφορούσε τον εντοπισμό χασισοφυτείας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, του ΤΑΕ Λασιθίου και της ΟΕΑ.

Ο αρχιφύλακας που κατηγορείται φαίνεται να ενημερώνει τα μέλη της οργάνωσης πως η επιχείρηση είναι στοχευμένη, ότι οι ίδιοι ήταν ύποπτοι και ότι συνάδελφοί του είχαν πληροφορίες ακόμα και για τους δύο ενόπλους Αλβανούς φύλακες της φυτείας.

Μάλιστα, ο αρχιφύλακας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που έχει με εμπλεκόμενο, μιλά απαξιωτικά για τους συναδέλφους του.

Για την ίδια υπόθεση γίνονται συνομιλίες και με τον κατηγορούμενο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος φέρεται να τηρεί «απολογητική στάση» έναντι των μελών του κυκλώματος. Συγκεκριμένα, με βάση τα όσα αναφέρονται στις επίμαχες τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο αξιωματικός επεξηγεί στον «αρχηγό» της οργάνωσης πώς και από ποιους έγινε η αστυνομική έρευνα, του ζητάει συγνώμη και τον συμβουλεύει να «προσέχει».

Μετά τις χρήσιμες πληροφορίες που παρείχαν οι δύο ένστολοι στους «μαφιόζους», οι χασισοκαλλιεργητές φέρονται να λαμβάνουν τα μέτρα τους και να «φυγαδεύουν», όπως αναφέρεται, τους στοχοποιημένους Αλβανούς φύλακες.

Ακόμα, ο κατηγορούμενος αξιωματικός φέρεται, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., να δίνει συμβουλές στον «αρχηγό» για το πώς θα αποφύγει τον έλεγχο σε ενδεχόμενη περίπτωση καταμέτρησης των ζώων του από το ΤΑΕ Λασιθίου. Σε άλλη περίπτωση, φέρεται να παραγγέλνει μία παρτίδα φυσίγγια.

Όσον αφορά τον κατηγορούμενο αρχιφύλακα, φέρεται, με βάση τις συνομιλίες, να διαπραγματεύεται τηλεφωνικά την αγορά 10 γραμμαρίων κοκαΐνης έναντι 900 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση συνεννοείται τηλεφωνικά με συγκατηγορούμενό του, προκειμένου να συναντηθούν για την απόκτηση μικροποσότητας χασίς.

Ο τρίτος ένστολος, ανθυπαστυνόμος στο Ηράκλειο δεν έχει εμπλακεί στην υπόθεση των ναρκωτικών, αλλά σεαπόπειρα αγοραπωλησίας ενός καλάσνικοφ, όπως αναφέρεται. Προσπάθεια που τελικά «ναυάγησε», καθώς η τιμή των 3.400 ευρώ φάνηκε «τσουχτερή» στον ενδιαφερόμενο αγοραστή, ο οποίος έστρεψε αλλού το ενδιαφέρον του. Για τον ίδιο δεν υπάρχει στη δικογραφία απευθείας συνομιλία του με μέλη της οργάνωσης. Η αναφορά του ονόματός του γίνεται μέσω των συνομιλιών τρίτων.

Αναφορικά με τους τρεις ένστολους αξίζει να σημειωθεί ότι βγήκε ανακοίνωση ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ δόθηκε εντολή να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το βαρύ κατηγορητήριο από τη Δικαιοσύνη

Στον υψηλόβαθμο αξιωματικό της Αστυνομίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιπες διώξεις που του ασκήθηκαν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, δηλαδή για παράβαση καθήκοντος και για παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Όσον αφορά τους δύο άλλους αστυνομικούς, αυτός από το Λασίθι αντιμετωπίζει διώξεις για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών και αυτός από το Ηράκλειο για παράνομη κατοχή φυσιγγίων και βεγγαλικών.

Στους δύο φερόμενους «εγκεφάλους» των συμμοριών ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για καλλιέργεια, κατοχή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση, καθώς και διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για αδικήματα όπως κατοχή και χρήση όπλων, ζωοκλοπές και εμπρησμό μεταξύ άλλων.

Σε δύο ανήλικους συλληφθέντες, που είναι γιοι βασικών κατηγορουμένων, ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για άμεση συνέργεια σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο οι απολογίες

Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λασιθίου αναμένεται να περάσουν ξανά σήμερα και αύριο οι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση της κρητικής μαφίας, καθώς ανοίγει ο κύκλος των απολογιών.

Οι μεταγωγές θα γίνουν τμηματικά κάποιοι αναμένεται να μεταφερθούν στα δικαστήρια σήμερα το απόγευμα ενώ οι υπόλοιποι το πρωί του Σαββάτου.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να περάσει ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Ηράκλειο καθώς επίσης και ο αδερφός του και επίσης οι τρεις ανήλικοι που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: