8.11.12

Βουδούρης και Μουτσινάς ένα βήμα πριν την έξοδο από την ΔΗΜΑΡ...


«Πονοκέφαλο» στον Φώτη Κουβέλη προκάλεσε η απόφαση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά να καταψηφίσουν τα μέτρα, παρεκκλίνοντας από την κομματική γραμμή του «παρών».
Με επίσημη ανακοίνωσή τους οι κύριοι Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς εξηγούσαν...
γιατί θα ψηφίσουν «όχι» αντί για «παρών» στην ψηφοφορία.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ επεσήμαναν στο κείμενό τους ότι η απόφασή τους αυτή, αλλά και το «παρών» του κόμματος σηματοδοτούν τη διαφορετικότητα της ΔΗΜΑΡ από τα υπόλοιπα κόμματα της συγκυβέρνησης:

«Η μη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου είναι αυτονόητη πράξη συνέπειας των όσων έχουμε υποστηρίξει εδώ και μήνες.
Χαιρόμαστε που η πλειοψηφία της ηγεσίας του κόμματός μας κατέληξε στη μη ψήφιση αυτών των μέτρων, έστω και αν το έπραξε με διαφοροποιημένο σκεπτικό.

Σήμερα, το «όχι» και το «παρών», το οποίο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του κόμματος, είναι αρνητική ψήφος, αθροίζονται για να σηματοδοτήσουν τη διαφορετικότητα της ΔΗΜΑΡ από τα κόμματα που ψήφισαν το Πολυνομοσχέδιο».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος δεν είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, εξετάζει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του, διαμηνύοντας πως ο κάθε βουλευτής της ΔΗΜΑΡ οφείλει να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης αναμένει, εφόσον οι δύο βουλευτές καταψηφίσουν την Κυριακή το προϋπολογισμό, την αποχώρηση τους από το κόμμα αφού όπως τονίζεται στην Αγίου Κωνσταντίνου η στάση τους έχει προκαλέσει «μείζον πολιτικό ζήτημα»...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: