20.11.12

Ευθύνες Μπουτάρη, σε Παπαγεωργόπουλο...

Ευθύνες στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και έναν στενό του συνεργάτη, επέρριψε ο Γιάννης Μπουτάρης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 51,4 εκ. ευρώ.

Ο ... δήμαρχος Θεσσαλονίκης  είπε για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο : «Το χρήμα είναι κακός σύμβουλος. Πιστεύω ότι συμμετείχε. Παρασύρθηκε.»

Σε άλλο σημείο της καταθεσής του τόνισε ότι δεν υπάρχει δήμαρχος που θέλει να κάνει χρηστή διοίκηση και να μην ξέρει τι υπάρχει στο ταμείο του.

Σχετικά με τον πρώην Γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια και στενό συνεργάτη του Β.Παπαγεωργόπουλου σημείωσε: «Ήταν το λύνειν και το δένειν του δήμου. Ήταν το δεξί χέρι του δημάρχου, ο κολλητός του. Δεν γινόταν τίποτα στο αν δεν περνούσες από τον «πάγκο» του ΛεμούσιỨ

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι ο άλλοτε γραμματέας του δήμου λειτουργούσε με την αντίληψη «L’ etat c’ est moi» (το κράτος είμαι εγώ).

Παράλληλα ο κύριος Μπουτάρης θεώρησε ότι είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός Παπαγεωργόπουλος-Λεμούσια ότι δεν γνώριζαν τον βασικό κατηγορούμενο για την υπεξαίρεση πρώην ταμία Π.Σαξώνη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για Ομερτά και συμμορία στο δήμο, σε ότι αφορά τις προσπάθειες συγκάλυψης του σκανδάλου τονίζοντας ότι : «Όλοι αλληλοϋποστηρίζονταν και όλοι λέγανε δεν ξέρω, δεν είδα». Ο Γιάννης Μπουτάρης πρόσθεσε ότι δεν διακατέχεται από εκδικητική μανία για τον προηγούμενο δήμαρχο λέγοντας : «Αν έκανε λάθος να πάει φυλακή. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα 51 εκατομμύρια του δήμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: