2.11.12

Τη Δευτέρα αποφασίζει η ΔΗΜΑΡ...

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, τη Δευτέρα το απόγευμα (18.00), αναμένεται να καθοριστεί η τελική στάση του κόμματος, σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων, κατά την ψηφοφορία, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα... διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.
Η θέση της ΔΗΜΑΡ παραμένει αμετάβλητη για τα εργασιακά και, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε χθες το απόγευμα δεκάλεπτη τηλεφωνική συνομιλία.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Κουβέλης την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, η οποία συνήλθε για τον προϋπολογισμό, η συζήτηση των δύο ανδρών, έγινε σε καλό κλίμα και δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επικοινωνία σύντομα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε στον πρωθυπουργό τη σταθερή θέση του κόμματος για τα εργασιακά, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων τις τελευταίες ώρες.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ συζητήθηκε και η στάση των βουλευτών στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, χωρίς να ληφθεί, πάντως, απόφαση, καθώς η Κεντρική Επιτροπή θα καθορίσει τη στάση του κόμματος.

Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αποχής, καθώς δεν συνάδει με την πολιτική κουλτούρα της Αριστεράς. Τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν ότι «η ΔΗΜΑΡ έχει συμφωνήσει με τα δημοσιονομικά και έχει αντιρρήσεις μόνο με τα εργασιακά».

Όσον αφορά στον Προϋπολογισμό, στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος υπήρξε θετική προσέγγιση, ωστόσο καταγράφηκαν επιφυλάξεις σε ορισμένα σημεία, τα οποία θα επιδιωχθεί να αναδειχθούν, κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών το Σαββατοκύριακο και στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Πέμπτη.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: