13.11.12

Με σανίδια απέκλεισαν τα γραφεία προσωπικού στο Δήμο Βόλου...

www.magnesianews.gr
Με σανίδια έκλεισαν σήμερα μέχρι το μεσημέρι οι πόρτες των γραφείων προσωπικού του πρώην Δημαρχείου Ν. Ιωνίας, του Νομικού Προσώπου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν ότι ο...
αγώνας τους θα συνεχιστεί, μέχρι να δικαιωθούν και να μη σταλεί καμία ονομαστική κατάσταση στο υπουργείο Δημόσιας Διακυβέρνησης, για διαθεσιμότητες - απολύσεις εργαζομένων.

Ο Σύλλογος ξεκίνησε τον αποκλεισμό των γραφείων προσωπικού, προκειμένου να εμποδίσουν την αποστολή ηλεκτρονικά καταστάσεων εργαζομένων, στις 10.30 από το πρώην Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας, όπου οι πόρτες των γραφείων της διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών και Προσωπικού, αφού απομάκρυναν τους υπαλλήλους από τα γραφεία.

Ακολούθησε ανάλογη κίνηση στο αρμόδιο γραφείο του Νομικού Προσώπου (Μεταξουργείο) και στην Κοινωφελή Επιχείρηση (Προύσσης, στη Ν. Ιωνία).
Καταλήψεις στα γραφεία Προσωπικού, γίνονται σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Γιώργος Μαγιάκος, ενώ ο Σύλλογος ξεκίνησε επαφές με τους δημάρχους της περιφέρειας, για να τους ενημερώσουν τι έγινε στο Βόλο και να τους ζητήσουν να πράξουν τα ίδια για τους άλλους Δήμους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Γιώργος Μαγιάκος, χαρακτήρισε θετική την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να μη σταλεί καμία κατάσταση στο υπουργείο για διαθεσιμότητες - απολύσεις, ενώ τόνισε ότι σήμερα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με αποκλεισμό των γραφείων προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις καταλήψεις, μέχρι να παρθεί η εγκύκλιος του υπουργείου πίσω, καθώς «οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος και το μόνο μέσο άμυνας που διαθέτουμε», όπως δήλωσε ο Γιώργος Μαγιάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: