24.11.12

Οι Γάλλοι βουλευτές «τζογάρουν» μέσα από το κοινοβούλιο...


Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι φωτογραφίες Γάλλων βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης με τα τάμπλετ ανά χείρας να παίζουν πόκερ, σκάκι και να αγοράζουν κρασί και ρούχα μέσω του διαδικτύου την...
ώρα της συνεδρίασης. Πληθαίνουν οι φωνές όσων ζητούν να καταργηθεί το ασύρματο ίντερνετ στην αίθουσα προκειμένου οι βουλευτές να μην τεμπελιάζουν σε βάρος της Δημοκρατίας.

Στο παρελθόν οι περισσότεροι έβαζαν «λαθραία» μία εφημερίδα ή κάποιο πολιτικό έγγραφο στην αίθουσα προκειμένου να ενημερωθούν και να διώξουν την πλήξη πουπροκαλούν οι συνεδριάσεις.

Σήμερα εμφανώς βγάζουν τα iPad και τις ταμπλέτες πάνω στα έδρανα και σερφάρουν με την ησυχία τους στο ίντερντ την ώρα της συνεδρίασης. Έτσι πολλοί φωτογράφοι τους έχουν «συλλάβει» από τον εξώστη να παίζουν πόκερ, να διαβάζουν καρτούν για ενήλικες και να κάνουν ηλεκτρονικές αγορές ρούχων και κρασιών. Άλλοι φωτογραφίζουν ως «τουρίστες» σε τουριστικό θέρετρο τη συνεδρίαση.

Η βουλευτής των Σοσιαλιστών από το Παρίσι, Ντανιέλ Χόφμαν παραδέχθηκε ότι διάβαζε τις εφημερίδες μέσω του τάμπλετ της. «Είναι πολύ πρακτικό. Είμαστε ενημερωμένοι και σύντομα θα λαμβάνουν τις τροπολογίες απευθείας μέσω διαδικτύου» είπε στην εφημερίδα Le Parisien η βουλευτής.

Παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Κλοντ Μπαρτολόν αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει συσκευές που «μπλοκάρουν» την πρόσβαση των βουλευτών σε άσχετες ηλεκτρονικές σελίδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: