22.11.12

«Είμαστε ελεύθεροι, πήραμε πίσω τη ζωή μας»...

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, 162 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους...
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της για να γιορτάσουν τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
«Αισθανόμαστε και πάλι ότι έχουμε την ελευθερία μας, ότι...
πήραμε πίσω τη ζωή μας. Δοξάζουμε το Θεό για τη Χαμάς , και τον ευχαριστούμε για τη υπομονή και τη δύναμη που έδωσε στον παλαιστινιακό λαό», δήλωσε ένας παλαιστίνιος.

Μετά από οκτώ ημέρες σφοδρών συγκρούσεων, Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν, υπό τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου,να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς.

Η συμφωνία εκεχειρίας υποχρεώνει το Ισραήλ και τη Χαμάς να διακόψουν οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια.
« Είμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι για αυτή τη συμφωνία, καθώς και για την αφοσίωση και αντίσταση που επέδειξε ο λαός μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.
Έκκληση στο Ισραήλ και τη Χαμάς να διατηρήσουν τη συμφωνία εκεχειρίας απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα επαίνεσε τις προσπάθειες του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι για τις διαμεσολαβητικές του ενέργειες.

Εξέφρασε παράλληλα τη θλίψη του για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, 162 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 37 παιδιά και 11 γυναίκες, καθώς και πέντε ισραηλινοί.
Δώδεκα ρουκέτες την πρώτη ώρα της εκεχειρίας

Δώδεκα ρουκέτες ερίφθησαν κατά του Ισραήλ αργά χθες τη νύχτα μέσα στην πρώτη ώρα που ακολούθησε την έναρξη της εκεχειρίας ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και τις ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες στη Γάζα, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Μία ώρα μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός, στις 21.00, ώρα Ελλάδος, το αντιαεροπορικό σύστημα του Ισραήλ «Σιδηρούς Θόλος» αναχαίτισε μία ρουκέτα πάνω από την πόλη Ασκελόν, διαπίστωσε επίσης ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 130 ρουκέτες εβλήθησαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ. Περίπου 1.300 έχουν εξαπολυθεί μέσα σε μία εβδομάδα.

Λίγο πριν την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, ανέλαβαν την ευθύνη για 10 ρουκέτες τύπου Γκραντ που έπεσαν στη Μπιρσίμπα στις 20.15, ώρα Ελλάδος και για δύο άλλες στην Ασντόντ, κοντά στη Γάζα.
Να διατηρήσουν την εκεχειρία καλεί ο ΟΗΕ

Εκκληση στο Ισραήλ και τη Χαμάς να διατηρήσουν τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ παράλληλα επαίνεσε τις προσπάθειες του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι για τις διαμεσολαβητικές του ενέργειες για τη σύναψη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Συμβούλιο ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή του, ότι «εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: