5.11.12

Όλοι στους δρόμους...


Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων...

Από το πρωί της Δευτέρας αρχιζουν να κλιμακώνονται οι απεργιακές κινήσεις κατά των νέων μέτρων λιτότητας, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη έχει κηρυχθεί γενική απεργία.

Η...

νέα 48ωρη απεργία έχει κηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με έναυσμα την Τρίτη όπου έχει δοθεί το ραντεβού στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος.Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες χώρες της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και η Πάτρα.

Παράλληλα, την Τρίτη στις 10:30 το πρωί, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση , την Τετάρτη στις 17:00, ενώ και στις δύο περιπτώσεις το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια.Επιπρόσθετα, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή του κλάδου της στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.Την Τρίτη και την Τετάρτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και τα πλοία με την Πανελλήνιο Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) να έχει αποφασίσει να συμμετάσχουν οι ναυτεργάτες στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία πρόκειται να συμμετάσχουν στην απεργία και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ την παράταση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν και οι Εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων.

Επίσης, τη Δευτέρα απεργούν και οι δημοσιογράφοι, με την ΕΣΗΕΑ να αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως: «Ο αγώνας ενάντια στην επιχειρούμενη κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας συνεχίζεται. Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν την αυτονομία και αυτοδιαχείριση των ασφαλιστικών Ταμείων, την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις και την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Να σημειωθεί πως την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου έχει κηρυχθεί πανευρωπαϊκή απεργία και ενδέχεται να εξεταστεί η πιθανότητα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία σε όλη την χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Τέλος, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: