16.11.12

Φοιτητές πέταξαν μπουκάλια με νερό στον υφυπουργό Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου...

...στο Πολυτεχνείο...
Eνταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο στο χώρο του Πολυτεχνείου, όταν ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, βρέθηκε στο χώρο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων.
Αμέσως οι φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του υφυπουργού, ενώ... ορισμένοι πέταξαν μπουκάλια με νερό .
Την ίδια ώρα, εκατοντάδες Αθηναίοι, κάθε ηλικίας, άρχισαν να καταφθάνουν από το πρωί στο Πολυτεχνείο, για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο, αποπτύοντας φόρο τιμής στην εξέγερση του Νοέμβρη του ΄73.

Μετά τη χθεσινή επεισοδιακή έναρξη των εκδηλώσεων, σήμερα, το κλίμα στο Πολυτεχνείο είναι γενικά πιο ήρεμο. Το πρωί, στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κ. Τσικρικάς, επικεφαλής αντιπροσωπείας, εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως επίσης και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων καθηγητών και δασκάλων (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ).

Οι δηλώσεις όλων επικεντρώθηκαν στο ότι το κεντρικό σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», εξακολουθεί, μετά από 39 χρόνια, να είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων τόνισαν, ιδιαίτερα, τις περικοπές και τις μειώσεις που γίνονται παντού και ιδιαιτέρως στην Παιδεία, ενώ οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων έκαναν λόγο για αναβίωση του φασισμού στις ημέρες μας, με το μόρφωμα «Χρυσή Αυγή».

Η κατάθεση στεφανιών θα συνεχιστεί ως τις 9 το βράδυ, που θα κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου, ενώ γίνονται συνεχώς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Στις 12.30 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση- συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη, παρόντος του συνθέτη.

Υπενθυμίζεται ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα, καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι έχουν αναλάβει την περιφρούρηση των εκδηλώσεων, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, ενώ η Σύγκλητος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.

Το Σάββατο, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, με την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, στις 3 το μεσημέρι. Στις 2, θα κλείσουν οι πύλες του Ιδρύματος, για να αρχίσει η καθιερωμένη εκδήλωση με ομιλίες και προσκλητήριο νεκρών. Η πορεία, με επικεφαλής τη σημαία του Πολυτεχνείου, αναμένεται να αρχίσει μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης.
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: