17.11.12

Πάτρα: Περιμένουν μαζική συμμετοχή στις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου...

Μαζική και με χαρακτηριστικά λαϊκής έκρηξης ενάντια στην νέα οικονομική χούντα που "καταπίνει¨τον τόπο και τους εργαζομένους του, αναμένεται να είναι η... συμμετοχή στις αποψινές πορείες με τις οποίες κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στην Πάτρα. Οι πορείες αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήτηριο ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα και την Τρόικα, ενώ εκτιμάται ότι η συμμετοχή θα είναι απο τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων στην πόλη.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δύο προγραμματισμένες πορείες. Η πρώτη απο το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και τους φοιτητικούς συλλόγους, στις 18.30, η οποία θα ξεκινήσει μπροστά απο το παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου και η δεύτερη από το ΠΑΜΕ με σημείο εκκίνησης στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου.

Οι πορείες θα περάσουν και από το Μνημείο Τεμπονέρα που άγνωστοι ανεγκέφαλοι βεβήλωσαν χθες.

Στις 11 σήμερα το πρωί, όπως διαβάζουμε στο indymedia, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο παράρτημα του Πανεπιστημίου, απο τους Ανυπάκουους Μαθητές, ενώ θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, με το βλέμα στραμμένο κυρίως στην ομάδα των αντεξουσιαστών οι οποίοι συνηθίζουν να βρίσκονται στην ουρά της πορείας των φοιτητικών συλλόγων και να προβαίνουν σε επεισόδια, ενώ και η Χρυσή Αυγή αποτελεί βραχνά για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. η οποία θα έχει διατάξει τις δυνάμεις της καθόλο το μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι πορείες.

Δυναμικό παρών αναμένεται να δώσουν και οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ οι οποίοι κινδυνεύουν με απολύσεις και συνχείζουν τον αγώνα τους με κινητοποιήσεις και καθόλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας υποκλίνεται και τιμά την Ηρωική Φοιτητική Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, φέρνοντας στη μνήμη όλων το σύνθημα για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, ένα σύνθημα που ακούγεται σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Στις 17 Νοέμβρη του 1973 δόθηκαν αιματηροί αγώνες για την πτώση της χούντας διεκδικώντας Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία.

Σήμερα ενωμένο και αλληλέγγυο το Συνδικαλιστικό Κίνημα πρέπει να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις σκληρά και ανυποχώρητα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εξαθλιώνουν ανερυθρίαστα και ανάλγητα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους!

Σήμερα πολύ δυναμικά έχουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της Ατομικής και Συλλογικής Ελευθερίας, της Εθνικής Κυριαρχίας, το Δικαίωμα στην Εργασία και στην Κοινωνική Προστασία, τη Μόρφωση και την Υγεία.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου ας γίνει μία μεγαλειώδης Ειρηνική αλλά και πολύ δυναμική διαδήλωση των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των φοιτητών απαιτώντας την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καλεί τους εργαζόμενους μαζικά και ενωτικά να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει μπροστά στο Παράρτημα, ώρα 18:30 μ.μ. και στην πορεία που οργανώνεται από τους φοιτητικούς Συλλόγους.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ καλούν το λαό και τη νεολαία της Πάτρας να δώσουν μαχητικό παρόν στις εκδηλώσεις για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο 17 Νοεμβρίου:

· Κεντρική εκδήλωση της ΚΝΕ 6 μ.μ., στο ΤΕΙ Πάτρας, αίθουσα συνεδριακού κέντρου. Ομιλητής Μανώλης Ραπανάκης, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας της ΚΝΕ.

· στις 9:00 το πρωί σε πορεία από την πλ. Πίνδου για την κατάθεση στεφάνου από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στο Παράρτημα και την παλιά ασφάλεια.

· στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου στο συλλαλητήριο των φοιτητικών-σπουδαστικών συλλόγων, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων που συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ.

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: