12.11.12

Η ισοφάριση ενός ρεκόρ και η επόμενη μέρα...



Την 16η εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα επί της ΑΕΚ από καταβολής Α' Εθνικής (1959-60) σημείωσε ο Ολυμπιακός την Κυριακή, αλλά ήταν τέτοια η έκταση του σκορ που... έπρεπε να γίνει ένα φλας-μπακ για να βρούμε πότε άλλοτε είχε πετύχει τέτοιας ευρείας νίκη κόντρα στην "Ένωση".

Ήταν ακριβώς πριν 40 χρόνια και συγκεκριμένα στις 26/11/1972, όταν επί Γουλανδρή στην ηγεσία οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν στο "Νίκος Γκούμας" με 1-5.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη τους μέχρι σήμερα και χθες ισοφάρισαν την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων. Αν μη τι άλλο, ένα σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ...

Παράλληλα, έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημά του σε επαγγελματικό πρωτάθλημα μαζί με τον Παναθηναϊκό της σεζόν 1994-1995, δείγμα του πόσο αποτελεσματικό και σοβαρό αποδεικνύεται το "ερυθρόλευκο συγκρότημα" μέχρι στιγμής στις εγχώριες υποχρεώσεις του.

Έμεινε αήττητος, έπεται κρίσιμη σειρά αγώνων

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του στο ΟΑΚΑ, διατήρησε το αήττητό του στο πρωτάθλημα με την συμπλήρωση του 1/3 και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά πέντε πόντων από τον δεύτερο, ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες αντέδρασαν εξαιρετικά μετά το 2-2 με τον Άρη, αφού νίκησαν τον ΟΦΗ και τη Μονπελιέ στο Φάληρο και πέρασαν εύκολα από το ΟΑΚΑ κόντρα σε μια ΑΕΚ που στο πρώτο ημίχρονο ήταν άκρως ανταγωνιστική και πάλεψε στα ίσα το ματς, αν και έπαιζε (σωστά) με παίκτη λιγότερο από το 22'.

Από εδώ και πέρα, στο λιμάνι κοιτάζουν τα επόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, καθώς υπάρχει το Σάββατο η αναμέτρηση με την Κέρκυρα στον Πειραιά, εν συνεχεία πηγαίνουν στη Γερμανία για να παίξουν με την Σάλκε και πριν την Άρσεναλ υπάρχει το ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και αυτό με τον Πλατανιά στο "Γ. Καραϊσκάκης". Μια σειρά αγώνων πολύ κρίσιμη που θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον των "ερυθρολεύκων" και συνάμα την εδραίωση της εν Ελλάδι κυριαρχίας τους.

Οι ανανεώσεις συμβολαίων στο προσκήνιο

Εξάλλου, υπάρχει και το ζήτημα των ανανεώσεων για τους παίκτες με τους οποίους υπάρχουν συζητήσεις (βλέπε Χολέβας, Τοροσίδης, Τζιμπούρ). Στον Ολυμπιακό έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες ότι τα θέματα αυτά θα τεθούν επί τάπητος μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, το οποίο είναι πλέον παρελθόν. Δεν θέλουν να υπάρξει σίριαλ σε κανένα από τα "ανοιχτά μέτωπα", και θα προσπαθήσουν να τελειώσουν τις υποθέσεις άμεσα, ώστε να προσηλωθεί η ομάδα αποκλειστικά στις επερχόμενες αγωνιστικές της υποχρεώσεις.
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: