24.11.12

Διεθνής συνάντηση για την Παιδεία και τον Πολιτισμό...

Την κοινή δέσμευσή τους ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους, για την εξασφάλιση βασικής εκπαίδευσης για όλους τους πολίτες, εξέφρασαν σήμερα σε συνάντησή τους στο...
Παρίσι, οι υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού των κρατών-μελών της UNESCO. Οι υπουργοί επαναδεσμεύτηκαν για την επίτευξη των στόχων της Πρωτοβουλίας «Εκπαίδευση για όλους» μέχρι το 2015.

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Irina Bokova, με την οποία συζήτησε θέματα της ατζέντας του Διεθνούς Οργανισμού.

Ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε, επίσης, με τον ομόλογό του υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, κ. V. Peillon καθώς και με την υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, κυρία G. Fioraso.

Επίσης στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να ολοκληρωθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα και τη Γαλλία, η ενίσχυση των Διαπανεπιστημιακών Μεταπτυχιακών Τίτλων, που δίνονται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Γαλλίας αλλά και η Ευρωμεσογειακή Συνεργασία για την ενίσχυση της κινητικότητας των νέων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: